logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie sita BGA kupić? Do układów Nokii DCT 3 i DCT 4.

luki233 04 Wrz 2007 20:44 1989 6
REKLAMA
  • #1 4250733
    luki233
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Witam kolegów

Kolega poprosił mnie, abym doradził mu w kupnie sit BGA, chodzi o jakąś taniochę głównie do układów Nokii DCT 3 i DCT 4. Nie wiem co mu polecić :|

Które wybrać dla początkującego :

http://www.allegro.pl/item228746530_sita_do_bga_typ_b_do_80_ukladow_nowa_wersja_.html

czy

http://www.allegro.pl/item229385782_nowe_sita_do_ukladow_bga_od_weeee.html

?

Z góry dzięki za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 4250810
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    ja bym bardziej sklanial sie ku tym sitom na dole pzdr
  • REKLAMA
  • #3 4250819
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Te drugie są lepszej jakości.
    Ale pierwsze także możesz kupić, bo zawsze może się na nich znaleść wzór, których nie ma na tych drugich.

Ja mam jedne i drugie, oraz jeszcze jakieś 2 dodatkowe.

Dobrych sit nigdy za wiele. :)
  • REKLAMA
  • #4 4250900
    luki233
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Albo może nie koniecznie Allegro tylko od jakiegoś innego sprzedawcy, może możecie coś polecić ? : )

Pozdrawiam
  • #5 4369017
    stomtom
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    ma ktoś może takie sita jak na tej aukcji??
    http://www.allegro.pl/item252365417__najnowsze_sita_do_ukladow_bga_a_b_od_ss_.html
    czy to takie dziadowstwo jest czy co - nijak nie moge układu oderwać od tego sita jak kulki postawie, każdą kuleczke z osobna wciskam a itak nie chce odejśc. Mam te stare sita do DCt3 to elegencko układ odchodzi nacisne tylko na dwie kuleczki i cały układzik z kulkami odchodzi a tutaj siedze poł godziny i wciskam itak lipa
  • REKLAMA
  • #6 4369279
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    odwroc sito do gory ukladem i pogrzej chwile z gory po ukladzie, nastepnie jak ostygnie to sprobuj sciagnac uklad
  • #7 4371167
    ziko77
    Poziom 23  
    Ocena: 7
    o procesie stawiania kulek mozna by powiesc napisac, ale mowiac krotko: bardzo dobrej jakosci pasta np. koki (przechowywana w lodowce), sita, i cierpliwosc.. do treninu najlepsze byly wg mnie 3310 :D

zreszta wszystko jest na forum, trzeba szukac.

powodzenia

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru tanich sit BGA do układów Nokii DCT 3 i DCT 4. Użytkownicy polecają drugą aukcję jako lepszą jakościowo, jednak pierwsze sita również mogą się przydać ze względu na różnorodność wzorów. Zaleca się posiadanie różnych sit, gdyż dobrych sit nigdy nie jest za wiele. Pojawiły się też opinie o problemach z nowymi sitami, które mocno trzymają układ, co utrudnia jego odklejenie. Wskazano metodę podgrzewania sita od góry po stronie układu, aby ułatwić demontaż. Podkreślono znaczenie dobrej jakości pasty do stawiania kulek, np. pasty Koki przechowywanej w lodówce, cierpliwości oraz praktyki, zwłaszcza na modelach 3310. Wskazano, że na forum można znaleźć więcej informacji na temat procesu stawiania kulek i pracy z sitami BGA.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA