logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Migotanie kontrolek w Clatronic KA-V 2903 - jak ustawić ilość wody?

kczarny 05 Wrz 2007 22:52 10420 4
REKLAMA
  • #1 4254787
    kczarny
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    expres ciśnieniowy clatronic ka-v 2903 .na panelu głównym diody i kontrolki migotają na wszystkie strony,mimoże brak do niego polskiej instrukcji doczytałem że odkamienić go trzeba lub wciskając jeden zprzycisków podawania kawy - expres powinien wrócić do trybu normalnej pracy i tak też jest ,ale zchwile znowu to samo i tak w kółko..
    i czy można go jakoś ustawić jeżeli chodzi o ilość podawania wody?
  • REKLAMA
  • #2 7005557
    Maciuch1
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Poradziłeś sobie z tym ekspresem, jeśli chodzi o odkamienienie, jak byś mógł napisz co i jak.
  • REKLAMA
  • #3 7005659
    bezum1
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    W tym modelu odkamienianie można odroczyć chyba tylko jeden raz później już trzeba tą operację przeprowadzić bo inaczej expres nie będzie działał . Dokładnie nie pamiętam które przyciski należy nacisnąć równocześnie dla rozpoczęcia procesu odkamieniania. Trzeba poszukać instrukcji jest gdzieś na necie w języku polskim ,już ją pobierałem. Jeżeli uruchomi się tryb odkamieniania to potem cały proces idzie automatycznie,trzeba też zaopatrzyć się w jakiś odkamieniacz który rozpuszcza się w pojemniku z wodą , expres grzeje tą wodę i wypluwa , następnie trzeba nalać pojemnik czystej wody i następuje płukanie expresu. Postaram się odnaleźć tą instrukcję.

Dodano po 27 [minuty]:

Instrukcja w języku polskim jest na ELEKTRODZIE ,wpisz KA-V 2903 w bazie instrukcji.
  • REKLAMA
  • #4 7553182
    jarkus
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Nie wiem czy nie za późno z ta odpowiedzią ale może się przyda.
    Są dwa sposoby odkamieniania ekspresu:
    - pierwszy to przycisnąć dwa guziki na raz, podwójna kawa i spieniacz wówczas uruchomi sie proces odkamieniania, oczywiście wpierw napełnić należy zbiornik wodą ze środkiem odkamieniającym. Maszyna przeprowadzi cztery cykle. następna czynność jest również wykonywana automatycznie a jest to płukanie, ekspres płucze się również cztery razy.
    Moja rada, należy przypilnować wody w zbiorniku bo każde przerwanie procesu skutkuje koniecznością rozpoczęcia procedury od nowa.
    Drugi sposób to uruchomienie ekspresu bez odkamieniania; należy przycisnąć guzik z kawą i przytrzymać.
    Mam polską instrukcje "clatronika","caffe roma" chętnym odstąpię
    J.K.
  • #5 7560738
    kczarny
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Witam.
    Z góry dzięki za podpowiedzi.
    Problem został rozwiązany wcześniej.Temat uważam za zamknięty.
REKLAMA