logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuning Chrysler Voyager 1995 2.5 TD: felgi, zawieszenie, audio, lakier - porady?

hijacker4 06 Wrz 2007 09:01 8060 8
REKLAMA
  • #1 4255352
    hijacker4
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam! Mam zamiar zakupić samochód jak w temacie.... wersja krótka, koniecznie z silnikiem 2,5 TD... Czy ktoś może widział jak są tuningowane takie samochody ? chodzi mi o taki tuning ALA West Coast... Czyli większe felgi(nie wiem na jakie się zdecydować skłaniam się także do opon Balonowych), obniżenie zawieszenia( czy ten model może posiada pneumatyczne?) przyciemnienie szyb, rozbudowa systemu audio do dwóch 15" subwooferów mocnego wzmacniacza oraz dobrego systemu przedniego składającego się z jednego lub dwóch zestawów odseparowanych 16,5 cm.... + konkretna jednostka sterująca, oraz czarny lakier(możliwe że matowy) na całym wozie;) Za wszelkie pomoce i opinie dotyczące tego samochodu będę bardzo wdzięczny ;) zależy mi na tym żeby nie było wstyd się pokazać na jakimś zlocie... z upływem czasu silnik poddało by się także tuningowi... Czekam na wasze opinie i propozycje;) pozdrawiam!

http://www.cardomain.com/ride/321255/14

czyż nie jest piękny?:D
  • REKLAMA
  • #2 4260508
    hijacker4
    Poziom 18  
    Nikt nie odpowie?
  • REKLAMA
  • #3 4260682
    MikePL1
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    No ja odpowiem. Jeśli zamierzasz używać samochodu jako środka transportu czyli jako pojazd rodzinny itd, to nie ma sensu go tuningować. Jeśli jednak zamierzasz mieć trochę przyjemności z samochodu to po jakiego diabła kupujesz 2,5TD. Nie znam się na tych modelach, ale nie było jakiejś mocnej wersji benzynowej? Dopiero wtedy jest co tuningować.

Nie wiem ile masz kasy, ale poszukaj czegoś takiego jak Chevrolet Astro 4x4. Full wypas, elektryka, dobre osiągi no i silnik mocny.
  • #4 4262053
    hijacker4
    Poziom 18  
    Wersje benzynowe są oczywiście mocne... tyle że ten samochód ma być używany także czasem do zwykłego pojechania do miasta itp;) a takim z silnikim 4,3 l v8 benzyna to wydam na paliwo wiecej niz na zakupy za jeden raz ;) co do silnikow diesel to mozliwe sa przerobki zeby uzyskac około 200KM co w diesel jest juz czyms (dla porownania ten z silnikiem benzynowym ma około 170KM)
  • #5 4272827
    michal850
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    mysle ze bez problemow mozesz go troche ulepszyc felgi kupisz jakies 18 cali a zawieszenie hm nie wiem jakie ma ten amerykaniec osobiscie benzyna jakas mocna v i nie musisz zadnego audio zakladac bo zakochasz sie w dzwieku silnika pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 4300328
    hijacker4
    Poziom 18  
    Czy ktoś się spotkał z modelem tego samochodu w skrzyni manualnej z silnikiem 3,3 benz? ewentualnie czy SWap wchodzi w grę?
  • REKLAMA
  • #7 4343578
    qazws
    Poziom 11  
    Ocena: 26
    nie ma 3,3 ani 3,8 manuala a z tym dieslem to daj sobie spokój 200km nie wyciśniesz bo ci sie głowice rozlecą :D , polecam www.tajemnicevoyagerow.inten.pl
  • #8 4343820
    MikePL1
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Nie bierz manuala, bo manuale są mniej wygodne i jak się okazuje słabsze. Nie pytaj skąd wiem...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy tuningu Chrysler Voyager 1995 z silnikiem 2,5 TD w wersji krótkiej, z naciskiem na styl West Coast obejmujący większe felgi (propozycje 18 cali lub opony balonowe), obniżenie zawieszenia (brak potwierdzenia o pneumatycznym zawieszeniu w tym modelu), przyciemnienie szyb, rozbudowę systemu audio z dwoma 15" subwooferami, mocnym wzmacniaczem oraz systemem przednim z głośnikami 16,5 cm i dedykowaną jednostką sterującą. Wątpliwości dotyczą opłacalności tuningu diesla 2,5 TD, gdyż próby podniesienia mocy do około 200 KM mogą prowadzić do uszkodzeń silnika (głowicy). Alternatywnie rozważane są mocniejsze wersje benzynowe, jednak koszty eksploatacji są wyższe. Manualna skrzynia biegów w benzynowych wersjach 3,3 i 3,8 l nie występuje, a manuale są oceniane jako mniej wygodne i słabsze. Przykładowy tuning wizualny z nowszego modelu Grand Voyager 2001 obejmuje felgi 17 cali z oponami 235/55 R17 i 245/55 R17 oraz ciemny metaliczny lakier. Wskazano również stronę www.tajemnicevoyagerow.inten.pl jako źródło informacji o modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA