logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Fisher CA-276 - wentylator nie działa, wzmacniacz się wyłącza. Gdzie naprawić?

piotrw80 06 Wrz 2007 16:24 1577 4
REKLAMA
  • #1 4256541
    piotrw80
    Poziom 11  
    witam kupilem 2 dni temu wzmacniacz fisher ca-276 2x200 w 8 ohm
    i okazalo sie ze nie dziala w nim wentylator i po jakims czasie wzmacniacz sie wylacza ,mam pytanie w jakim serwisie moglbym to naprawic? albo czy jest tu ktos na forum kto moglby mi pomoc? help
  • REKLAMA
  • #2 4257912
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4258616
    piotrw80
    Poziom 11  
    wentylator nie jest raczej zatarty bo sie lekko kreci jak go recznie ruszam,jesli sie nie myle to go powinien zalaczac jakis czujnik temperatury podobno po okolo 4 minutach od wlaczenia wentylator powinien ruszyc,a u mnie po godzinie nawet nie chodzi a wzmak jest goracy,czy jest ktos kto by mi to mogl naprawic najlepiej z poznania?...
  • REKLAMA
  • #4 4261710
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 144
    piotrw80 praca tego wentylatora to trochę loteria. Zależnie od modelu raz się załączał na czas, innym razem się nie załączał. Przedewszystkim trzeba poprawić mnóstwo zimnych lutów we wzmacniaczu - Sprawdź czy przypadkim ktoś przed tobą nie "napaćkał" we wzmacniaczu i sprzedał ci "bubel" po setkach napraw (jak to na allegro bywa). Wentylator ma tą zaletę że zasilany jest prosto z 220V (dołącza go przekaźnik).
  • #5 4262268
    piotrw80
    Poziom 11  
    witam alton sluchaj jak go tylko kupilem chodzil 4 godziny nagrzal sie na maxa caly i juz zaczelo cos pierdziec w jednej kolumnie i po chwili sie rozlaczyl,jest to wina raczej chlodzenia,wiec raczej sie nie zalaczyl ten wentylator,bede probowal dac go do jakiegos szpeca bo sam sie nie bardzo na tym znam,dobrze ze mam w zapasie pioneera 656 mark ii i mam na czym sluchac dzieki za pomoc pozdrawiam
REKLAMA