logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Handycam DCR-DVD101E - Jak naładować ta kamere?

kiperownik 07 Wrz 2007 15:35 3025 1
REKLAMA
  • #1 4259721
    kiperownik
    Poziom 10  
    jak naładować taka kamere bez ładowarki - powiedzcie da sie ja jakoś inaczej naładować? nie moge nigdzie dostaćć ładowarki. Sony Handycam DCR-DVD101E
    http://www.fotoexpert.pl/kamery-cyfrowe-produkt-968.html
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4259834
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Z tego co widziałem na zdjęciach z linku, który podałeś , ten akumulatorek jest odłączany od kamery.
    Czyli istnieje możliwość naładowania akumulatorka "na krótko", czyli podłączenie samego akumulatorka pod ładowarkę , lub zasilacz z regulacją napięcia, ja tak robię jak brak mi ładowarki do telefony komórkowego.:D
    Tylko sprawdź , jakie jest oryginalne napięcie akumulatorka(powinno być napisane na naklejce aku) również rozmieszczenie pinów + i - powinno być opisane.
    Co prawda ładowanie aku "na krótko" , z za bardzo zwiększonym napięciem zmniejsza żywotność akumulatorka , ale zwiększenie napięcia ładowania o około 1V nie powinno mu zaszkodzić.

oryginalna ładowarka dedykowana do tej kamery
    SONY DCR-DVD101E
    Lub poszukaj uniwersalnej ładowarki , zadając pytanie w wyszukiwarce GOOGLE , wpisz tylko oznaczenie - typ akumulatorka.
REKLAMA