logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers WRP250-5 - piecyk odpala za drugim razem, czyszczenie elektrody nie pomaga

matgod 07 Wrz 2007 20:36 6253 4
REKLAMA
  • #1 4260726
    matgod
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

jestem jak do tej pory szczęśliwym użytkownikiem Junkersa WRP250-5. Pojawił się jednak problem: piecyk odpala za drugim razem. Za pierwszym jest iskra od razu zapala się płomień z palnika pilotowego i nic po pewnym czasie gaśnie. Z drugim razem sytuacji się powtarza jednak po jakimś czasie główny palnik odpala. Miałem już wcześniej podobny problem i radziłem z nim sobie czyszczac elektrodę (drucik wygięty w kształcie litery L) drobnym papierem ściernym. Zakładałem i działało jak nowe. W obecnym przypadku nic nie dalo czyszcze i wymiana kompletu elektrod.

Dajcie znać gdzie możę leżeć przyczyna mojego problemu

Pozdrawia
    PAweł
  • REKLAMA
  • #2 4267290
    stanked82
    Poziom 2  
    przedmuchaj świeczkę,musi być odpowiedni płomień
  • REKLAMA
  • #3 4267433
    dzikamysz
    Poziom 16  
    Ocena: 58
    Stawiam raczej na zbyt niskie napięcie ( a raczej prąd) z hydrogeneratora. Jak możesz to odłącz turbinkę, a sterowanie podłącz pod baterię 1,5V. Tylko nie pomyl biegunów. Z pomiarem napięcia możesz spróbować ale raczej powinno się zwrócić uwagę na prąd, a jego wartość jest dla mnie tajemnicą.
  • REKLAMA
  • #4 14511554
    koragreg
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    witam nie wiem czy model junkersa WRP250-5 KB czy to jest to samo ale mam podobny problem świeczka się zapala a główny palnik nie jest chętny do współpracy.
    Czy to może być wina elektrozaworu lub może czujnika spalin. Dwa dni temu był kominiarz i pomiar ciągu jest ok
  • #5 14512528
    serwisszulborski.pl
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 1445
    Model WRP250-5KB posiada baterie 2XR20. Podstawa to dobre pojemne markowe baterie. Najdłużej trzymają Made in Japan np. Toshiba. Druga przyczyna to słaby kontakt elektryczny kabel z elektrodą jonizacyjną, włącznik 0-I... Następnie zacinanie się mikroprzełacznika spowodowane rozszczelnieniem się armatury wodnej albo zła nastawa mikroprzełącznika...Dalej, przycinanie się iglic w armaturze wodnej.
REKLAMA