Witam
Piszę na forum bo mam taki problem z moim starym monitorem.
Jest to monitor GoldStar StudioWorks 56i CA-31.
Usterka jaka w nim występuje po załączeniu:
- ekran monitora jest cały czarny tylko przez środek monitora jest jasny biały pasek szeroki tak na 4mm mnie więcej zaczyna się i kończy 2cm może 3cm od bocznych krawędzi ekranu,
- monitor nie reaguje na żadne wciśnięcia przycisków cały czas jest taki sam obraz opisany powyżej,
Bardzo proszę o podpowiedz gdzie mniej więcej szukać usterki schematy do tego monitora już mam zaczynam je zgłębiać ale wiadomo podstawa każdej naprawy po podstawa dobra diagnoza usterki, a z tym na razie nie jestem za pan brat..J
Z góry serdeczne dzięki za podpowiedzi i cenne uwagi będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo
to już drugi monitor, który mi padł w przeciągu 5 miesięcy.
Drugi monitor tak nawiasem wtrącę to:
AOC (FT700=F1770).
Pozdrawiam serdecznie.
Lukasz
Piszę na forum bo mam taki problem z moim starym monitorem.
Jest to monitor GoldStar StudioWorks 56i CA-31.
Usterka jaka w nim występuje po załączeniu:
- ekran monitora jest cały czarny tylko przez środek monitora jest jasny biały pasek szeroki tak na 4mm mnie więcej zaczyna się i kończy 2cm może 3cm od bocznych krawędzi ekranu,
- monitor nie reaguje na żadne wciśnięcia przycisków cały czas jest taki sam obraz opisany powyżej,
Bardzo proszę o podpowiedz gdzie mniej więcej szukać usterki schematy do tego monitora już mam zaczynam je zgłębiać ale wiadomo podstawa każdej naprawy po podstawa dobra diagnoza usterki, a z tym na razie nie jestem za pan brat..J
Z góry serdeczne dzięki za podpowiedzi i cenne uwagi będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo
to już drugi monitor, który mi padł w przeciągu 5 miesięcy.
Drugi monitor tak nawiasem wtrącę to:
AOC (FT700=F1770).
Pozdrawiam serdecznie.
Lukasz