logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - bateria rozladowuje sie po 6godzinach nawet po

Jarex25 11 Wrz 2007 20:35 1303 3
  • #1 4273745
    Jarex25
    Poziom 2  
    Witam mam problem z nokia 6230i. Bateria trzyma mi okolo 6 godzin.Najpierw wysiadl bezpiecznik co naprawili mi w serwisie nokiia teraz to. Bateria jest po prostu rozładowywana nawet gdy telefon jest wylaczony. Jesli macie jakies ciekawe pomysly na rozwiazanie tego problemu to prosze o pomoc.
  • #2 4273768
    ubik
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    jeśli rozładowuje na wyłączonym masz jakieś zwarcie lub końcówka mocy się grzeje , rozbierz tel podłącz zasilanie i sprawdź w którym miejscu sie grzeje, jeżeli sie nie grzeje nigdzie i nie ma śladów zalania napisz
  • #3 4273797
    Jarex25
    Poziom 2  
    Zrobilem jak radzisz nie grzeje sie za bardzo w jakims szczegolnym miejscu zalania rowniez brak a co do tej koncowki rowniez sie zastanawialem, moze poszla chwile przed bezpiecznikiem??
  • #4 4274305
    markom1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Jeżeli masz jakiś zamrażacz w sprayu to podlacz zasilanie do płyty i spryskaj ja po chwili tym zamrażaczem...Jeżeli jakikolwiek uklad sie grzeje to na pewno kapniesz sie który...
    Jeżeli końcówka mocy sie grzeje to wymiana powinna pomóc...Sprawdz miernikiem jaki masz pobór mocy bo moze sie okazac ze masz juz tak spadlona baterie ze traci napiecie.Ja mialem ostatnio taka jazde wlasnie z SE k310i...Wymieniłem PA, wygrzałem i wykompałem plyte i nadal sie rozładowywała bateria na wyłączonym fonie.Miernik pokazał ze pobór napięcia jest prawidłowy i po wymianie bateri okazało sie ze stara bateria byla trzasnieta...
REKLAMA