logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję sterownika silnika prądu stałego

marekdzi 12 Wrz 2007 12:41 3015 4
REKLAMA
  • #1 4275455
    marekdzi
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam!
    Mam inwalidzki skuter elektryczny 3 kołowy Booster Town & Country 128.
    Problem polega na tym, że doszło do zwarcia w oświetleniu i padł najprawdopodobniej program w mikroprocesorze PIC, bo wariuje sterowanie prędkością.
    Jak się domyślam naprawa nie jest możliwa.
    Wiec może dałoby się skonstruować (przerobić) układ sterujący, tak aby nie było konieczne kupno drugiego skutera.
    Silnik 550W, 24V chyba 2800obr/min, szczotkowy, magnesy na stojanie, jednofazowy - chyba bo dochodzi do niego tylko 2 kable + i -.
    Myślę, że raczej o odzysku energii podczas hamowania to trzeba zapomnieć (no chyba że...).
    Jeśli ktoś mógłby pomóc to bardzo proszę, bo taki pojazd to prawie jedyna możliwość poruszania (jestem inwalidą, mieszkam na wsi)
    Pozdrawiam Marek[/b]
  • REKLAMA
  • #2 7487007
    ictorn
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Na elektrodzie trochę o tym było, a to na zachętę:
    Potrzebuję sterownika silnika prądu stałego Potrzebuję sterownika silnika prądu stałego
  • REKLAMA
  • #3 7488345
    marekdzi
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Dzięki, a może coś bardziej "gotowego" widziałem kiedyś na Alle... gotowe sterowniki w granicach 70zł, tylko się zastanawiam czy coś takiego da radę, niby pisze o mocy max 1000A....
  • REKLAMA
  • #4 7488688
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    marekdzi napisał:
    niby pisze o mocy max 1000A....

Chyba źle przeczytałeś. :|
  • #5 7488845
    Linoge
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    A nie lepiej przyjrzec sie uszkodzonemu ukladowi i sprobowac wymienic procka ze stosownym programem, lub wyslac maila do producenta z prosba o przyslanie nowego procka.
REKLAMA