Wiec sprawa sie ma tak-sprzet wiadomo kupiony na rynku wiec bez gwarancji.W sterowniku wylal sie kondensator i narobil balaganu ze spalilo sie wszystko w pyl.Dzieciak placze bo nie ma czym jezdzic ,od reki goscio tylko sterownik mial do 200w.Wiec tak potrzeba mi jakis prosty schemacik do sterowania silnikiem : 24V i 300W
Znalazlem ciut tego tutaj ale wiekszosc to jest na 12v,mi potrzeba cos na szybkiego aby dzialalo na 24v i wytrzymalo silnik 300W .
A moze ktos z was dysponuje takim sterownikiem albo wie gdzie go zakupic?Sam mysle ze cos z 555 plus jakis BUZ moze zalatwi sprawe ale nie bardzo mam praktyke w projektowaniu,a wiadomo ze przy tej mocy przy starcie/rozruchu ,przy bledzie obliczeniowym to tranzystorki beda mi padaly jak muchy.
Dzieki z gory za pomoc,moze ktos z was juz z tym badziewiem walczyl.
Znalazlem ciut tego tutaj ale wiekszosc to jest na 12v,mi potrzeba cos na szybkiego aby dzialalo na 24v i wytrzymalo silnik 300W .
A moze ktos z was dysponuje takim sterownikiem albo wie gdzie go zakupic?Sam mysle ze cos z 555 plus jakis BUZ moze zalatwi sprawe ale nie bardzo mam praktyke w projektowaniu,a wiadomo ze przy tej mocy przy starcie/rozruchu ,przy bledzie obliczeniowym to tranzystorki beda mi padaly jak muchy.
Dzieki z gory za pomoc,moze ktos z was juz z tym badziewiem walczyl.