logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Złożenie uszczelek przy łożysku pralki Whirpool AWG 680

gleam 12 Wrz 2007 22:23 7590 2
REKLAMA
  • #1 4277546
    gleam
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam,
    Rozłożyłem pralkę Whirlpool'a bo brudziła rdzą więc trzeba było wymienic łożysko i mam problem z tym jak złożyć to od strony paska, bo nie było już w środku uszczelki i nie wiem jak je złożyć.
    Załączam rysunek poglądowy z zestawem części które posiadam.
    Wiem jak włozyć uszczelke w kształcie dentki rowerowej ale nie wiem jak tą drugą i czy ona ma być na wałek nasunieta na tą grubszą część i czy do samego końca czy tylko na te mały pierścień i czy ma przechodzić pod tą okrągłą blaszką i którą stroną ma być skierowana do łożyska.
    Proszę o pomoc.
    Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Piotr

Złożenie uszczelek przy łożysku pralki Whirpool AWG 680
  • REKLAMA
  • #2 4277795
    krzysiekl
    Poziom 22  
    Ocena: 141
    Od strony paska to będzie łożysko,blaszka,o ring (uszczelkę cieszą ) a na końcu v-ring 25. Ma być nasunięta do końca na grubszą cześć wałka .v-ring ma być tak jak by na rysunku było koło pasowe po prawej stronie
    www.elektroda.pl/rtvforum/topic645955.html
  • #3 4278956
    gleam
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Super, dziękuję raz jeszcze Krzyśku, wszystko jest już jasne, dziwi mnie tylko że uszczelka v-ring trąc po tej blaszce nie ściera się, ale ok, nie takie mózgi nad tym myślały :). Jak tylko wróce do domu z pracy, składam i wreszcie wygotuje pościel :P.
    Pozdrawiam
REKLAMA