Witam mam taki problem z nową 6131 pokazuje że ładuje a nie ładuje soft nie pomugł i pukanie płyty proszę o pomoc:cry:
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamQguAr napisał:liteon666 napisał:Najpierw sprawdz pod zasilczem jaki prad bierze przy ladownaiu.
Jeśl pokazuje ze laduje a prad jest w granicach kilku mA to masz RETU do wymiany.
Pozdr.
Ja bym wmienił tahvo.
Cytat:A czemu Thavo jesli moge spytac?
liteon666 napisał:THAVO jest odpowiedzialne za stabilizacje napiecia ladowania...
A RETU podlaczone do linii BSI porownuje napiecie z THAVO z zapisanymi w procu wartosciami...poza tym nokia wydala juz biuletyn mowiacy o tym ze za wszelkie bledy zwiazane z nierozpoznawaniem ladowarki/zbyt szybkim ladowaniem itp...nalezy wymieniac RETU.
gunial napisał:HMM JA CHYBA ZNALAZŁEM USTERKE po lewej stronie płyty na środku po za ekranem jest układzik podobny do glasa i jest uszczerbiony dziwne bo to nowy telefon i coś mi się wydaje że to to będzie usterką
QguAr napisał:
Ok nie mówię że nie masz racji, ja tylko pisałem jakie są moje doświadczenia w tej kwestii, najpierw też kombinowałem z retu i nic nie pomagało dopiero po wymianie tahvo wszystko wracało do normy.