logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zodiak DSS 402 - różnica głośności między radiem a wejściem zewnętrznym

blendermen 14 Wrz 2007 22:52 1454 5
REKLAMA
  • #1 4284334
    blendermen
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Cześć. Mam radio-wmacniacz "Zodiak DSS 402" Gdy przełącze na radio(i oczywiście podepnę antenę) to radio gra tak głośno że głośniki zaczynają się trząść i spadać ze stołu a gdy przełącze na urządzenie zewnętrzne (taki znaczek "o_o") i podłącze do komputera kablem miniJack-Din-5 to gra tak cicho że ledwo co słyszę. Czy to jest normalne. Wydaje mi się że wmacniak nie jest popsuty skoro gra bardzo głośno radio. Da się coś z tym zrobić.
    Może podłączyć zamiast anteny przewód z komputera - da sie tak ??
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4284355
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4284366
    Tajoka
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    Nie nie absolutnie antenę do komputera się nie da :D Czy Kolega dobrze podłączył din-a? Z tego "znaczku" można wnioskować, że jest to wejście magnetofonowe. Wszystko powinno śmigać. Można ewentualnie zobaczyć czy na drodze wtyczka- wzmacniacz jest jakiś przedwzmacniacz. Może isostat nie łączy.
  • REKLAMA
  • #4 4284468
    blendermen
    Poziom 11  
    kabelki są napewno dobrze podłączone bo przejściówka była kupowana na allegro. Zresztą po tym jak zobaczyłem ze ten kabel tak cicho gra to pomyslałem że on jest felerny to sobie sam zrobiłem przejsciówke a schemat wziołem z tąd ale nadal to samo.
    Nie chodzi mi o podłączenie anteny z kompem tylko mini-jack rozdzielić na kanał lewy i prawy i wtyknąć go jako antene. Bo przecież te wejscie od anteny tez musi jakoś odbieraz i przetwarzac dzwiek, tylko zamiast anteny połaczyłbym dziwek z komputera..
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4285140
    puszak
    Poziom 28  
    Ocena: 114
    zeby zrobic tak jak mowisz to musial bys zbudowac nadajnik stereo FM co jest rozwiazaniem zbednym.
    wez jakas igle i nastaw na wzmacniaczu o_o i tam gdzie przy gnieździe pisze o_o wkladaj igle trzymajac ja w rece gdy uslyszysz glosne buczenie to podlacz tam sygnal musisz znalezc 2 buczące dziurki i opowiednio podlaczyc tam kanal lewy prawy i mase a mase podlaczasz na ten taki prostokatny
  • #6 4289940
    blendermen
    Poziom 11  
    Dziękuje za pomoc. Pomysł z igłą zadziałał. Ten kabel co kupiłem miał inną budowę, nie wiem dlaczego przecież pisało że kabel to jest przejściówka din5 na minijack. Rozciąłem tą nową przejściówkę i połączyłem ze starym kablem
    din5-din5 i działa :)
    Pozdrawiam
REKLAMA