logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eagle do gerberow (excellon nie pokrywa sie z reszta)

ziomal_87 16 Wrz 2007 15:53 1967 2
REKLAMA
  • #1 4289505
    ziomal_87
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Witam!
    Chce wygenerować z projektu płytki w eagle, pliki gerbera i owierty do nich. Wszystko robię tak jak jest opisane na TEJ STRONIE lecz no niestety w CAM350 wygląda to całkiem nieładnie. Próbowałem zmieniać formaty jednostek podczas importu gerberów do cama ale to nie pomagało.
    Nie wiem co jest grane z Tym ale mi daje to w kość siedze nad tym już jakiś czas i przyznam że pomału doprowadza mnie to do szału...
    (pliki Eagle dołączam w załączniku) gerbery które otrzymałęm z eagla w drugiej paczce.)

Jeśli by udało wam się zgrać owierty razem z resztą warstw prosze was przerobcie je na gerbery w formacie 2:4 (angielski) bede bardzo wdzieczny!

Za pomoc (wraz z wytłumaczeniem co nie jest zbyt halo podczas eksportu plikow) przewiduje punkty
    Dzieki wielkie za pomoc! i poświęcenie mi odrobiny czasu...

Pozdrawiam
    ziomal_87
    Załączniki:
    • gerber.rar (45.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • eagle.rar (51.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4291290
    igawar
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Przy wgrywaniu zbioru owiercenia (drd) w pozycji "zero suppression" zaznacz "Leading" a w "digits" daj 2.3. Wszystko się zgra. Jeśli chcesz mieć format Excellon 2.4 to teraz to zgrane owiercenie wyeksportuj z formatem 2.4.
    Możesz sobie to zrobić sam albo skorzystaj z tego co ja zrobiłam, to już jest format 2.4.

I jeszcze uwaga, Cam350 coś krzyczy o aperturze zero. Pewnie jest coś ścieżką zerową rysowane a to jest niedozwolone. Minimum jest chyba 1 albo 2 milsy.
    Załączniki:
    • teros_a3977_24.zip (675 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 4291852
    ziomal_87
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    dzieki wielkie! jak wroce do domu z pracy to wezme sie do sprawdzenia tego! mam nadzieje ze to pomoglo. Apertury sobie poprawie tez bo ctagony eagle ma te swoje dziwne wiec i tak bedzie trzeba jeszcze nad tym posiedziec :)
    Dzieki wielkie za pomoc jeszcze raz!
    Pozdrawiam

EDIT:

Sprawdziłem jest idealnie! dziekuję Ci bardzo (mały prezent w formie punktów) normalnie :kiss: :please: hehehe :D
REKLAMA