logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SD sandisk ultra II 256mb - umarła, ale czy na pewno?

kostekk 17 Wrz 2007 20:08 1415 4
REKLAMA
  • #1 4293521
    kostekk
    Poziom 12  
    Witam

Mam 2 karty jak w temacie obie chodziły w palmtopie, po sformatowaniu ich w palmtopie, pda ich nie widziało - pomógł format przez czytnik w kompie. Po następnym formacie w PDA ta sama historie tylko że tym razem ani pda, ani aparat, ani komp ich nie widzi i nie można wykonać formatu.
    W aparacie pokazuje błąd karty, pad w ogóle nie reaguje, po włożeniu karty do czytnika w kompie czytnik coś tam mieli parę minut po czym xp uruchamia auto odtwarzanie, później jak chcę odtworzyć czy sformatować kartę przez mój komputer pokazuje się błąd że należy włożyć dysk. Każdy jeden program do odzyskiwania danych normalnie widzi kartę, pokazuje prawidłową pojemność, mogę wykonać odzyskiwanie danych jednak nić nie znajduje, gdy chce wykonać format przez jakiegoś recovera pojawia się ten sam komunikat żeby włożyć dysk.
    Jeśli ktoś potrafi mi pomóc to będę wdzięczny. Pozdrawiam

Przeniosłem z Mikrokontrolery. [c_p]
  • REKLAMA
  • #2 4293987
    xtedek
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Z tym może być problem, próbowałeś sformatować w FAT16 ??? Spróbuj w programie HP Windows Format Utility, ogólnie ja najpierw formatuje przez Windows jako FAT a dopiero potem próbuje różnymi programami, czasem są na stronie producenta
  • REKLAMA
  • #3 4294139
    kostekk
    Poziom 12  
    Z poziomu windowsa w ogóle jest niedostępny format. W tym programie HP Windows Format Utility wyskakuje błąd Media is write-protected, a zabezpieczenie na karcie jest unlock.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4294179
    xtedek
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    co do błędu write-protected to miałem tak z padniętym flashem w mp3-ce. trzeba było zewrzeć styki układu flash i dopiero to pomogło. Ale z kartą pamięci raczej tak się nie da
  • #5 4297380
    kostekk
    Poziom 12  
    xtedek napisał:
    co do błędu write-protected to miałem tak z padniętym flashem w mp3-ce. trzeba było zewrzeć styki układu flash i dopiero to pomogło. Ale z kartą pamięci raczej tak się nie da

czyli wynika z tego, że coś z elektroniką w kartach padło i są zablokowane ?
REKLAMA