logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subiekt 4 - jak ustawić różne PKWiU dla produktów przy drukowaniu?

majk02 18 Wrz 2007 11:36 3967 6
  • #1 4295174
    majk02
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,
    Mam pewien problem z Subiektem 4 i jeśli go nie rozwiążę to szef mnie ZAbije więc bardzo proszę o pomoc.
    Otóż w firmie, w której pracuję produkty mają różne PKWiU. Niestety kiedy wejdę w Wygląd dokumentu w Administratorze i zmienię SWW/KU na PKWiU i wpiszę wartość to komputer drukuje to samo dla wszystkich.
    Nie pomaga oddzielne wpisanie SWW dla poszczególnych produktów i nie pomaga skasowanie wartości domyślnej w Administratorze. Czy ktoś ma jakiś pomysł? może da się to jakoś zmienić bezpośrednio przed drukowaniem, w jakimś podglądzie?
    Z góry wielkie dzięki za info ;)
  • #2 4295290
    cymbi
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Nie rozumiem pytania. Więc sprecyzuj troszkę bardziej.
  • #3 4295308
    majk02
    Poziom 2  
    Mmm...no więc mam Subiekta 4. I różne towary mają różną wartość PKWiU. Subiekt 4 nie posiada jednak pola na fakturze PKWiU więc wchodzę do Administratora->Dokumenty->Wygląd wydruku->Zawartość i tam nazwę kolumny SWW/KU zmieniam na PKWiU. Problem w tym, że różne towary powinny tu mieć różną wartość, a komputer drukuje dla wszystkich to samo - jak leci, to co wpisałem w polu Wartość pola w tym Administratorze. Normalnie komputer powinien pobierać wartość SWW, którą przypisuje się poszczególnym towarom, ale nie robi tego...
  • #4 4298057
    majk02
    Poziom 2  
    Dobrze, jeśli nikt nie potrafi mi pomóc to może macie jakąś propozycję innego progrmu? Musi tylko wystawiać faktury VAT, faktury korygujące i...to właściwie wszystko. Od reszty mam inne programy... Subiekt GT, czy 5 EURO odpada - 700zł!!! - może coś tak do 200? Nie chcę się przejechać. Ściągnałem jakieś darmowe +FM, ale trochę to skopane i za ubogie. W sklepie widziałem za 100zł...'Faktury i Kasy'...coś takiego ;) Jakieś propozycje?
    Pliiissss...
  • #5 4298103
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
  • #6 4298269
    cymbi
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    no to wszystko ok. jak zmieniłeś z sww na pkwiu to teraz tylko przy edycji towarów wpisuj pkwiu w pozycji sww i to wszysko. U mnie działa
  • #7 4301498
    majk02
    Poziom 2  
    Jakoś się udało to rozwiązać... Okazało się, że ta wersja S4 nie pobiera numeru SWW (PKWiU) z towarów tylko bierze to ogólne. Potrzebny był nowy wzór ze strony producenta. Ale...co z tego jak w dniu kiedy to zrobiłem przyszła burza i spaliła komputer?? :P
    Teraz mamy nowy komputer i nowy program - Faktura i Kasa. Szef chyba nie znalazł tańszego!! :/ W sumie wszystko działa nawet sprawnie, pod xp, ale funkcje ubogie. Tutaj mam za to nowy problem. Jak się drukuje to numer PKWiU jest na końcu - w ostatniej kolumnie...a powinien być w drugiej, za nazwą towaru... Ehh...ciężkie jest życie pracownika.
    Pozdrawiam i dziękuję za pomoc ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Subiekcie 4 pojawił się problem z drukowaniem różnych wartości PKWiU dla poszczególnych produktów na fakturach. Program nie posiada dedykowanego pola PKWiU na fakturze, dlatego w Administratorze w sekcji Wygląd wydruku zmieniono nazwę kolumny SWW/KU na PKWiU i wpisano wartość domyślną. Niestety, podczas drukowania ta sama wartość PKWiU jest powielana dla wszystkich produktów, mimo że poszczególne towary mają przypisane różne numery SWW. Próby usunięcia wartości domyślnej i wpisania indywidualnych numerów SWW nie przyniosły efektu. Rozwiązaniem okazało się pobranie nowego wzoru wydruku ze strony producenta, ponieważ wersja Subiekta 4 używana przez autora nie pobierała numerów SWW z kartotek towarów, a jedynie wartość ogólną. Po awarii sprzętu firma przeszła na program Faktura i Kasa, który spełnia podstawowe wymagania fakturowania, jednak ma ograniczone funkcje i problem z pozycjonowaniem kolumny PKWiU na wydruku. W dyskusji pojawiły się także propozycje alternatywnych programów do fakturowania w cenie do 200 zł, z uwagi na wysokie koszty Subiekta GT i wersji 5 EURO.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA