logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat 1.8 1992 - Brak napięcia na elektrozaworach i pompce paliwowej

.gonzo. 20 Wrz 2007 21:23 2363 3
REKLAMA
  • #1 4304610
    .gonzo.
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Witam.
    Problem zaczął się podczas jazdy samochód zaczął słabnąć tak jakby kończy się gaz. Po przełączeniu na paliwo to samo. Aż zgasł. I nie odpalił. Nie chce odpalić ani na gazie ani na benzynie.

Rok Passata - 1992

Z tego co udało mi się ustalić: iskra jest, brak napięcia na elektrozaworach od gazu i na pompce paliwowej.

Moja diagnoza: sądzę że jest to wina kostki która znajduje sie przy stacyjce. Jednak nie chciałbym jej bez potrzeby wymieniać. Ewentualnie jak mógłbym ją sprawdzić?

Samochód nie posiada żadnych blokad typu immobilizer :idea:

Dziękuję za każdą odpowiedź i ewentualne naprowadzenie mnie na dobry trop :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4305121
    Tomasz008
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    a co z przekaźnikiem zasilającym pompę paliwa i wtryskiwacz/e... jak podasz napięcie na krótko powinno się coś odezwać
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4305540
    Albercik 321
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Jeżeli by to była wina kostki przy stacyjce lub samej stacyjki,to nie działało by ci kilka innych odbiorników(np. stop,ogrzewanie szyby,kierunki,dmuchawa).Jak to wszystko działa,to posprawdzaj bezpieczniki od gazu i od wtrysku.A później musisz mierzyć napięcie albo od strony zasilania tych urządzeń,albo od strony tych urządzeń.I w końcu dojdziesz,gdzie napięcie zanika,albo gdzie się pojawia.
  • #4 4306609
    .gonzo.
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    No i temat się rozwiązał. Nie ma blokady? Nie ma, ale kiedyś była i odłączona była chyba przez kowala (nie obrażając kowali). Wszystkie kable nie poizolowane i tym podobne sprawy.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
REKLAMA