logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić programator Amica PA5560A411 przerywający pranie?

tomasztech 20 Wrz 2007 22:17 4275 2
REKLAMA
  • #1 4304876
    tomasztech
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam nietypowy problem z programatorem. Pralka pracuje normalnie na wszystkich programach tylko, że przerywa w trakcie pranie nie świecą się żadne diody brak komunikatów o błędach. Kiedy poruszę programatorem zaczyna znowu pracować. Ostatnio tak jej się pogorszyło, że nawet manewry pokrętłem niczego nie zmieniają,więc wpadłem za genialny pomysł śrubokrętem dopchnąłem mechanizm wybierania programów i pralka skończyła pranie i nawet w ten sam sposób zrobiłem następnym razem.
    Ale nie będę za każdym razem jej "rozbierał......" Strzałką zaznaczyłem miejsce docisku.

I teraz pytanie jest jakaś metoda na naprawienie tego mechanizmu, bo mi pomysły się skończyły.

Dołączam foto gdzie dociskam, a wykorzystałem jedno ze zdjęć z forum bo nie mam teraz pod ręką aparatu Dziękuje.

Jak naprawić programator Amica PA5560A411 przerywający pranie?
  • REKLAMA
  • #2 4304902
    lopp
    Poziom 20  
    Ocena: 138
    mikrowyłącznik o który opiera się dźwigienka ma wypalone (wygięte ) styki. Można wstawić zamiennik od odkurzacza lub spróbować poczyścić i podgiąć styki oraz lepiej zamocować obudowę do płytki by się nie odsuwała pod naciskiem dżwigni (moża przykleić)
  • #3 4305392
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA