logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam instrukcji serwisowej do SONY TA-E1000ESD - renowacja przedwzmacniacza

neomammut 21 Wrz 2007 23:53 2661 6
REKLAMA
  • #1 4308238
    neomammut
    Poziom 11  
    Witam, potrzebuje ksiazeczki serwisowej do przedwzmacniacza SONY TA-E1000ESD. Zakupilem wlasnie takowego i chce go przywrocic/odnowic. Dzieki za wszelka pomoc :)

PS: w zalacznikach zdjecie poszukiwanego modelu.
    Załączniki:
    • Szukam instrukcji serwisowej do SONY TA-E1000ESD - renowacja przedwzmacniacza e1000esd_2.jpg (236.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • e1000rsd_1.jpg (335.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4311031
    neomammut
    Poziom 11  
    Nikt nie ma serwisowki?

A moze ktos moglby mi powiedziec czy jest szansa na dorobienie dekodera Dolby DIGITAL 5.1 do tego przedwzmacniacza?
  • REKLAMA
  • #3 4311266
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    neomammut serwisówki raczej nikt niema ponieważ jest to mało spotykany sprzęt (chodź niski model). Dorobienie dekodera w warunkach amatorskich jest niemalże niemożliwe.
  • REKLAMA
  • #4 4311697
    neomammut
    Poziom 11  
    A w sumie trza tylko dorobic element dekodujacy, albo skozystac z gotowca plus ingerencja w sam program sterujacy przedwzmacniacza. Na poczatku bedzie najgorzej, bo nie mam pojecia jakiego dekodera uzyc i ile by kosztowalo zakup samej kosci....

Co do serwisowki to wczoraj przegladalem net i owszem sa, ale trza zaplacic..., jesli nie znajde dzis to kupie i podziele sie na elektrodzie :)
  • REKLAMA
  • #5 4335398
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Nie jest wcale tak łatwo. Kiedyś z myślą o podobnej przeróbce kupiłem moduł DD5.1 + DTS z amplitunera Philips. Co z tego, że mam dekodery wraz z otoczeniem jak teraz trzeba to jeszcze oprogramować a sam pdf do głównego procesora to około 100 stron ciężkiej w czytaniu dokumentacji technicznej. I tak sobie dekoder trafił do szafki a ja dalej korzystam z dekodera wbudowanego w DVD + kilka wzmacniaczy (co akurat czasem jest dużo lepsze od byle jakiego amplitunera z dekoderami).
  • #6 6621537
    MLP
    Poziom 13  
    Ocena: 44
    Ma ktoś schemat do tego przedwzmacniacza ?
  • #7 6621668
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 773
    Jak zapytasz w odpowiednim dziale, to na pewno będziesz go miał i to całą serwisówkę - 9MB.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano instrukcji serwisowej do przedwzmacniacza SONY TA-E1000ESD w celu jego renowacji. Ze względu na rzadkość tego modelu, serwisówki są trudno dostępne i często płatne. Próby dorobienia dekodera Dolby Digital 5.1 do tego przedwzmacniacza w warunkach amatorskich uznano za bardzo trudne, głównie ze względu na konieczność integracji sprzętowej i programowej oraz skomplikowaną dokumentację techniczną procesora głównego. Jeden z użytkowników posiadał moduł DD5.1 + DTS z amplitunera Philips, lecz brakowało oprogramowania, co uniemożliwiło skuteczną przeróbkę. Wskazano, że schematy i pełne serwisówki (ok. 9MB) można uzyskać, pytając w odpowiednich działach tematycznych na forach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA