logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kolumny i wzmacniacz do 600zł? Opinie o Tonsil Fenix Sat i dobór wzmacniacza

PC_F 25 Wrz 2007 18:16 1089 4
REKLAMA
  • #1 4318706
    PC_F
    Poziom 2  
    Witam. Znowu zakładam temat, ponieważ kwota trochę się zmieniła... Mam do wydania 600zł na kolumny+wzmacniacz. Jakie dobre monitorki i do tego wzmacniacz mogę dostać do 600zł ? Zastanawiam się nad Tonsil Fenix Sat. Co o nich sądzicie ? Jak wzmacniacz do nich byłby dobry ?

Kolumny mają grać ładnie i nadawać się do techno.
  • REKLAMA
  • #2 4318745
    andrew54
    Poziom 27  
    Ocena: 100
    Satelitki służą tylko jako tyły w kinie domowym, w stereo raczej sie nie sprawdzą a juz napewno nie przy techno. Tobie potrzebne są duże kolumny z mocnym basem. Polecam rodzimego Tonsila, na altusy może nie wystarczy ale na altony myśle ze tak. Co do wzmacniacza to cokolwiek z takich firm jak pioneer, kenwood, yamaha czy starsze serie sonego, ważne aby moc RMS wynosiła przynajmniej 50-60W/kanał. Oczywiście nie zrobisz błędów jak kupisz np: diore ws504. Wystrzegaj sie takich wynalazków jak cat, mc voice, voice kraft i innych ładnie wygladających sprzetów za podejrzanie niską cene.
  • REKLAMA
  • #3 4318771
    PC_F
    Poziom 2  
    Napisałeś mi co mam mniej więcej wybrać, ale nie wiem... Może konkretne przykłady ?

Oczywiście sprzęt ma być do komputera... Jak miałbym kupować komputerowe to chyba tylko Logitech Z-2300... O creativ'ie raczej nie myślę, bo bass jest taki, jakby ktoś walił w ścianę... Tylko te Z-2300 są godne polecenia. Co o nich sądzicie ?
  • REKLAMA
  • #4 4318873
    Helmans
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    PC_F zdecydowałeś się czy wybrać stereo czy 5.1. Bo wielu ludzi na tym forum napisze Cie że lepiej mieć dobre stereo niż lipne 5.1. Co do kolumn to moze jakieś Tonsile. Za tę cene możesz mieć Altony, Mildtony
    jeśli chodzi o wzmacniacz to może coś z unitry. Jak masz dużo miejsca to radmor 5102-TE jak mnie to cos z Diory.
  • #5 4318956
    PC_F
    Poziom 2  
    Z-2300 to najlepsze komputerowe 2.1... Nie 5.1. A jeśli chodzi o to lipne 5.1 to wiem z doświadczenia :P

Nie wniosłeś dużo do tematu, bo poleciłeś mi praktycznie to samo co andrew54... Powiedziałeś jakiej firmy mam wybrać kolumny, ale konkretnego modelu już nie... A co do wzmacniacza, niestety dużo miejsca niemam :( Mam jedno świetne miejsce (półeczka w biurku). Gdybym miał tam włożyć wzmacniacz, maksymalne wymiary to:
    -Wysokość-max 15 cm
    -Szerokość-max 35cm
    -Głębokość-max 45cm

... i ani cm więcej :)
REKLAMA