logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GRUNDIG, ST 72-161 IDTV, nie wyłacza kineskopu, dziwny obraz

Sparrov 26 Wrz 2007 12:03 1091 2
REKLAMA
  • #1 4320957
    Sparrov
    Poziom 10  
    Witam, mam GRUNDIG'a ST 72-161 IDTV. Wyslalem do naprawy płyte glowna (TV sie nie wlaczal a wczesniej mial rowniez uszkodzone wejscie s-video i zolty chinch - brak obrazu). Podlaczylem wszystko jak trzeba, zlozylem TV i telewizor sie uruchamia, ale obraz na telewizorze jest niewyrazny, jakby powielony tak ze napisy staja sie nie do odczytania, w dodatku np jak leca napisy koncowe koloru białego to przez caly ekran leca poziome paski przecinajace litery, zawsze jak pojawia sie jakiś tekst to jest on trudny do odczytania, praktycznie jego odczytanie jest miemozliwe. Gdy na TV chce wyłączyc telewizor to ten jakby się wyłacza (gaśnie dźwiek, gaśnie wyswietlacz -zapala sie dioda stand by a obraz na kineskopie dalej jest). Obraz jest dziwny na wszystkich zlaczach, sprawdzone po podlaczeniu konsoli PS2 czy komputera, nawet jak na calym ekranie jest menu telewizora to obraz jest bardzo niewyraźny.
    Czy to jest kwestia jakiejś regulacji, czy jest cos po prostu uszkodzone?
  • REKLAMA
  • #2 4322423
    krypczykd
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Wydaje mi się że coś jest uszkodzone. Najlepiej jak płyta była wysłana do jakiegoś serwisu to odeślij ją spowrotem i zaznacz serwisantowi co się dzieje i niech ją nadal naprawiają. Jakąś gwarancje chyba dostałeś?

Dodano po 31 [sekundy]:

Wydaje mi się że coś jest uszkodzone. Najlepiej jak płyta była wysłana do jakiegoś serwisu to odeślij ją spowrotem i zaznacz serwisantowi co się dzieje i niech ją nadal naprawiają. Jakąś gwarancje chyba dostałeś?
  • #3 4323378
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    Raczej regulacji .Ja bym cały telewizor wysłał do naprawy bo coś mi się zdaje że sobie nie poradzisz z jego wyregulowaniem .
REKLAMA