logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35i - brak dźwięku w słuchawce podczas rozmów, co zrobić?

pitipiti 19 Lis 2003 22:05 1254 7
REKLAMA
  • #1 406459
    pitipiti
    Poziom 11  
    [font=Arial:f2078fd9ef] [/font:f2078fd9ef] mam problem z tym telefonem. jak ktos do mnie dzwoni to mnie slyszy a ja nikogo nie slysze i dlatego musze rozmawiac przez zestaw sluchawkowy. co mam zrobic??? prosze o pomoc :cry:
  • REKLAMA
  • #2 406464
    domel_sa
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Od razu nasuwa się myśl, że układ mikrofonowy jest sknocony. Trzebaby skołować schemat i jechać z miernikiem - prawdopodobnie, któryś z kontrolerów, bo wątpie żeby sam mikrofon.
  • REKLAMA
  • #3 406475
    aarecki
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Sorki ale jak ja dobrze zrozumiałem to Pitipiti ma
    "uszkodzony głośnik" a nie micr, bo po co by podłączał
    zestaw słuchawkowy ??????
    Pitipiti to nie jest sam głośnik tylko sterowanie nim - pęknięte ścieżki !!!
  • REKLAMA
  • #4 406484
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Temat jest stary i wałkowany wielokrotnie.UŻYWAĆ KLAWISZA "SZUKAJ"!!! :!:
  • #5 406488
    pitipiti
    Poziom 11  
    [font=Arial:4513560c03] [/font:4513560c03] dzieki za szybka odpowiedz:)))) chcialem sie jeszcze zapytac czy da sie to nareperowac i ewentualnie w jaki sposob????? :)
  • REKLAMA
  • #6 406496
    aarecki
    Poziom 20  
    Franek Dolas POPIERAM!!!
    Ale dam tobie solucje:
    jest na www.gsmtronic.pl w zakładce schematy.
    Pozdr...
  • #7 406504
    aarecki
    Poziom 20  
    A może www.gsmtronic.home.pl

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Siemens C35i polega na braku dźwięku w słuchawce podczas rozmów – rozmówca słyszy użytkownika, natomiast użytkownik nie słyszy rozmówcy, co zmusza do korzystania z zestawu słuchawkowego. Przyczyną może być uszkodzony głośnik lub sterowanie nim, najprawdopodobniej pęknięte ścieżki na płytce lub uszkodzony układ kontrolera. Zalecane jest zdobycie schematu telefonu i diagnostyka za pomocą miernika, aby zlokalizować uszkodzenie. Schematy i dodatkowe informacje można znaleźć na stronach gsmtronic.pl, gsmtronic.home.pl oraz elektroda.pl w dziale RTV. Naprawa jest możliwa, jednak wymaga precyzyjnej diagnostyki i ewentualnej naprawy uszkodzonych ścieżek lub elementów elektronicznych odpowiedzialnych za sterowanie głośnikiem.
REKLAMA