logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór Boxa do serwisowania nowych modeli Nokia BB5: Tornado HWK, JAF czy MT-Box?

mariocool25 27 Wrz 2007 21:32 2966 11
REKLAMA
  • #1 4326411
    mariocool25
    Poziom 10  
    witam wszystkich mam pytanko chce kupic boxa ale nie wiem jakiego wybrac chce glownie pracowac na nokiach oczywicie ty najnowszych jak 6280 n70 czy n95 ktory box bedzie do tego najlepszy ktory pomoze mi serwisowac jak najwiecej nowych telefonow bb5 mysle nad tornado HWK JAF czy mt-box za odpowiedzi bardzo dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 4326532
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    tornadem chcesz robić 6280 n70 czy n95 ? ile chcesz wydac na box bo raczej duzo nie zrobisz tym sprzetem za duzo nokii zwłaszcza tych nowych
  • #3 4326569
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    aż się ne chce nic pisać na takie posty jak ktoś sie porywa na coś o czym ne ma zielonego pojęcia zapewne chałupniczo chce kolega dorobić kilka "groszy" tłumaczenie takim to tylko szkolenie sobie konkurencji i to domowej
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4326590
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    plitom myslisz ze gośc kupi sobie box watpie jak odrazu porywa sie na bb5 z tornadem oczywiscie z "hwk" smiac sie chce, najlepsze jak chodza i pytaja o Torxy :D bo sami zrobia telefon :) jeden wyczysci i bedzie działał i juz czuje ze bedzie naprawiał telefony :))
  • #6 4326606
    mariocool25
    Poziom 10  
    PLITOM kolego masz racje jestem zielony w tych sprawach i masz racje z tym ze chce sobie dorobic w warunkach domowych a jesli uwazasz ze stane sie konkurenja dla ciebie to wcale nie musisz mi pomagac a tym ktozy chodz troche mi pomoga bardzo dziekuje z reszta nigdzie nie jest napisane ze tylko zamkniete grono znawcow GSM moze wypowiadac i prosici o pomoc na tym forum

Dodano po 7 [minuty]:

dzieki za udzielenie sie ale to nie na temat chetnych do pomocy prosil bym o jakies konkretne instrukcje dzieki
  • REKLAMA
  • #7 4326730
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    Dla mnie napewno nie będziesz konkurencja ale tak jak napisałem jesteś zapewne zielony w tym temacie to zapewne zanim co kolwiek sie nauczysz i zarobisz to uwalisz co nieco ale to dobrze bo wtedy my serwisanci bedziemy mieli więcej robotki :)
  • #8 4326757
    mariocool25
    Poziom 10  
    plitom skoro masz taka obszerna wiedze w tym temacie to zamiast i dogryzac pomogl bys mi z czego ty kozystasz i co bys polecil
  • #9 4326805
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Witam. Do BB5 flashowania polecam Mt Boxa, a do DCT4 Tornado z HWK. Pracuje na takim zestawie i jest wart polecenia. Tornado robii tez duzo Samsungow.
  • #10 4326913
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    JAF albo MT-BOX. Jak jesteś bardziej oblatany to to drugie.
  • #11 4328143
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    plitom napisał:
    aż się ne chce nic pisać na takie posty jak ktoś sie porywa na coś o czym ne ma zielonego pojęcia zapewne chałupniczo chce kolega dorobić kilka "groszy" tłumaczenie takim to tylko szkolenie sobie konkurencji i to domowej

A kolega to pewnie od razu urodził się z ta wiedzą co teraz i nigdy nie był zielony w temacie.
    Mi się nie dobrze robi jak ktoś pyta bez szukania, ale niedobrze mi się też robi jak ktoś w taki sposób odpowiada.
    Każdy kiedyś był zielony i startował od zera. A forum elektrody jest po to by pomagać. Gdzie jest napisane że jest to forum tylko i wyłącznie dla specjalistów kolego ??
    A dorobić zawsze sobie ktoś chce, kolega to pewnie za darmo sobie robi.

A jeśli chodzi o pytanie kolegi mariocool25 to prosze użyć opcji szukaj wpisać np "jaki box" i wtedy w kilka minut znajdziesz odpowiedź na swój problem bo temat wałkowany już kilka razy i są w nich wyczerpujące informację co jaki box robi dobrze
  • #12 4328334
    mariocool25
    Poziom 10  
    dzieki lukmar i zabiera sie do szukania

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru odpowiedniego boxa do serwisowania najnowszych modeli telefonów Nokia BB5, takich jak 6280, N70 czy N95. Użytkownik rozważa zakup Tornado HWK, JAF lub MT-Box, chcąc pracować głównie na nowych modelach Nokia i serwisować jak najwięcej urządzeń BB5. W odpowiedziach podkreślono, że Tornado HWK jest bardziej odpowiedni do starszych modeli DCT4, natomiast do BB5 rekomendowany jest MT-Box, który dobrze radzi sobie z nowymi telefonami Nokia. JAF również jest wymieniany jako opcja, szczególnie dla bardziej doświadczonych użytkowników. Poruszono także kwestie kosztów i trudności nauki serwisowania telefonów BB5, wskazując, że boxy te są zaawansowane i wymagają wiedzy. Wskazano, że Tornado HWK obsługuje również telefony Samsung. Użytkownik został zachęcony do samodzielnego poszukiwania informacji na forum, gdzie temat był już wielokrotnie omawiany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA