logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra 1.4 95r - lokalizacja czujnika prędkości pojazdu, błąd 24

antek111111 28 Wrz 2007 13:40 2831 3
REKLAMA
  • #1 4328010
    antek111111
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    mam problem z astra podczas jazdy wlacza sie czek i gasnie auto zaraz jak chce np wyrzucic na luz nie ma wolnych obrotow zapalam ja od razu i jest spokoj podczas jazdy do puki nie zaswieci sie czek nawet na 2 czy 3 sekundy i gasnie ale wiem na 100% ze przy pierwszym skrzyrzowaniu zgasnie wytestowalem ja i lampka wyswietla tylko blad 24 czyli niepoprawny sygnal z czyjnika pretkosci pojazdu ale nie wiem gdzie on sie znajduje. jak ktos z was wie prosze o pomoc z gory dzieki:D
  • REKLAMA
  • #2 4328047
    Jasiek690
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 158
    Czujnik prędkości jazdy (impulsator), powinieneś go znaleźć pomiędzy linką prędkościomierza, a skrzynią biegów.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4328160
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 817
    W astrze impulsator jest raczej z tyłu na płytce zegrów
    Sygnał prędkości poza sterownikiem silnika idzie jescze w inne miejsca: do radia i do TIDa (ten zegarek z termometrem). Przy toczącym się samochodzie można wywołać procedurę "samotestu" TIDa poprzez wciśnięcie obu guziczków na kilka sekund. Po teźcie wyświetlacza powinna się wyświetlić prędkość.
    Jeżeli radio było zmieniane na niestandardowe to obejżeć przejścówkę, czy sygnał prędkości nie jest zwierany.
    [/i]
  • #4 4339175
    antek111111
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    dzieki wielkie wymienilem cale zegary i astra chodzi jak zloto i nawet dobrze ze pokazuje to w km/h bo do mil nie moge sie przyzwyczaic bo oczywiscie ta astra jezdze w angli dzieki:D
REKLAMA