logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xerox Workcentre XD103SF - jak skasować błąd H4 związany z nagrzewaniem pieca?

baks 29 Wrz 2007 11:20 1308 5
REKLAMA
  • #1 4330956
    baks
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Witam wszytskich. Dostalem w prezencie urzadzenie jak w temacie i mam z nim problem polegający n atym że zaraz po wlączeniu wyświetla bąd H4. Przeczytalem, że bad ten sygnalizuje problem z nagrzewaniem pieca i nalezy zacząć od proby jego skasowania. Niestety igdzie nie mogę znaleźc opisu jak wejść w sekwencję kasowania będów i jak tą czynność wykonać. Stąd też moja prosba. Jeżeli któryś z kolegów ma informację na temat i zechciaby się nią podzielic bybym bardzo wdzieczny. Z góry wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 4336571
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Witam, dokładnie tak jest, należy zacząc od skasowania, w 99% to pomaga. Procedura wygląda tak: należy sekwencyjnie naciskać przyciski: C(czerowone- skrajny prawy), rodzaj expozycji (skrajny lewy), C, exp. Czyli dwa razy tak samo. Oczywiście kopiarka musi być włączona, i procedurę należy wykonać szybko, sygnałem własciwego wejścia, jest wygaśnięcie wyświetlacza, czyli h4 znika. Następnie, należy przyciskami od dziesiątek i jedności wpisać 14, i nacisnąc START (zielony). Jeżeli po tej operacji kopiarka się zresetuje prawidłowo, oznacza to sukces, a jeżeli nie i hr wróci to do wymiany jeden z elementów zespołu utrwalającego np: lampa, bezpecznik lub termistor.
    Powodzenia horse667
  • REKLAMA
  • #3 4338340
    baks
    Poziom 21  
    Dziękuję za szybką odpowiedź i zainteresowanie tematem. Dam znać o efektach. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 4340547
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Czy ta maszyna nie jest czasem odpowiednikiem Sharp'a ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4342816
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Dokładnie tak, co podobnego do AL 1000, standartowo wyposażona w ADf.
    pozdrawiam horse
  • #6 4349420
    baks
    Poziom 21  
    Pełny sukces. Pomogło wykonanie procedury według opisu kolegi horse667. Temat uważam za zamknięty. Jeszcze raz wielkie dzięki za okazaną pomoc.
REKLAMA