logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprojektować PCB do wzmacniacza słuchawkowego z TDA7050?

siewcu 30 Wrz 2007 16:30 1101 2
REKLAMA
  • #1 4335202
    siewcu
    Poziom 35  
    Ocena: 456
    Witam,
    mam problem z zaprojektowaniem PCB do wzmacniacza słuchawkowego z załączonego schematu. Otóż sprawdzając biblioteki wielu różnych programów(DipTrace 2005PL,Eagle,Protel) nie znalazłem nigdzie układu TDA7050. W związku z tym czy mógłby mi ktoś pomóc zaprojektować płytkę recznie lub doinstalować/zrobić odpowiednie biblioteki? Za pomoc punkty POMÓGŁ.
    Pozdrawiam
    Siewcu

Schemat wzmacniacza:
    Załączniki:
    • Jak zaprojektować PCB do wzmacniacza słuchawkowego z TDA7050? sluch MOD.GIF (21.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4335215
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    Witam,
    a jaki to problem by brakującą bibliotekę (a w każdym z tych programów jest do niej edytor) PCB elementu wykonać sobie samodzielnie?
    Skoro wiesz jaki to wzmacniacz (obudowa), to korzystając z DataSheet do niego znajdziesz tam rysunek rozmieszczenia wyprowadzeń.

Pozdrawiam
  • #3 4335997
    siewcu
    Poziom 35  
    Ocena: 456
    Witam,
    Dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu. Mam też jeszcze jedno pytanie: jak zrobić zamiast potencjometrów P1A i P1B jeden potencjometr podwójny? Chcę mieć możliwość równej regulacji głośności na obu kanałach a nie na każdym oddzielnie
    Z góry dzięki za pomoc
    Siewcu
REKLAMA