logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark T620 - białe pasy przy wydruku dwustronnym

woj772 03 Paź 2007 10:09 1832 3
REKLAMA
  • #1 4343791
    woj772
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem przy wydrukach dwustronnych na drukarce Lexmark T620.
    Na pierwszej stronie kartki z lewej strony pojawiają się białe pasy o szerokości ok. 2cm.
    Natomiast na drugiej stronie wydruk jest prawidłowy na całej szerokości.
    Problem występuje na każdej pierwszej stronie kartki (tzn. przy drukowaniu 6 stron nieprawidłowe będą 1, 3, 5).
    Przy wydruku jednostronnym problemu nie ma. Druk na całej szerokości jest prawidłowy.
    Na innym tonerze problem nadal występuje.
    Dołączam fragmenty przykładowego wydruku obustronnego.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Wszelkie pomysły mile widziane.

• REKLAMA
  • #2 4349568
    jarbzyk
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    Spróbuj wydrukować owe sześć stron,tylko w ustawieniach zmień,niech drukarka drukuje od pierwszej strony,na chwile obecną ustawienia wskazują,że drukuje od końca.Jeżeli w tym wypadku zła jakość wydruku jest odwrotna tzn. złe strony to 2,4,6, problem najprawdopodobniej tkwi w złej jakości papieru do druku dwustronnego w tych modelach.Drukarka jest w miarę szybka,jeżeli dobrze pamiętam to ok. 30 stron na minutę,więc gdy zostaje wydrukowana pierwsza strona trafia ona z powrotem do drukarki jeszcze ciepła,po ponownym utrwaleniu obrazu może występować ten problem,jak również marszczenie arkusza.Spróbuj przeprowadzić test na papierze o gramaturze 90.Z ciekawością czekam rezultatu.
  • REKLAMA
  • #3 4417740
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    Cytat:
    w ustawieniach zmień,niech drukarka drukuje od pierwszej strony,na chwile obecną ustawienia wskazują,że drukuje od końca
    Bez sensu ! - przecież widać na przykładowych wydrukach że jest 1,2 a nie 2,1 - coś Ty wykombinował to nie wiem ? Drukarka odstawiona do rezerwy (a dalej pewnie do likwidacji !), bo chyba nic z niej już nie będzie - ma na koncie 400 tys. stron i pewnie trzeba sporo wymienić ? Jak oglądałem ceny tzw. Maintenance Kit do tej drukarki, to włos się jeży na głowie ! -> ok. 1700 zł, a jeszcze robocizna ?.
    Zupełnie się nie opłaca, za 1200 zł mam np. nową HP 2015 dn, tylko nieco wolniejszą, ale to żaden problem !
    Pozdrawiam :D
  • #4 4418350
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    wyczyść dolną elektrodę na początek a jak niepomoze to spróbuj zmienic papier .
REKLAMA