logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 - brak dźwięku podczas rozmów, co może być przyczyną?

furmanek 03 Paź 2007 14:55 1066 6
REKLAMA
  • #1 4344472
    furmanek
    Poziom 12  
    witam
    wiec posiadam dwie Nokie 5510
    jedna chodzi normalnie ale ma wyłamane 2 przyciski
    od włączania muzy i od poziomu głośnosci
    druga zaś jest technicznie cała ale jednak coś z nią jest nie tak.
    mianowicie gdy ktoś dzwoni to dzwoniący mnie nie słyszy a ja jego słysze normalnie..... :cry: pomyslałem sobie ze to coś z softem wiec płytę głuwną z dobrej noki włozyłem do tej z usterką i nic...... dalej tak samo a jak włozyłem płytęz modułem muzycznym (tą z tymi połamanymi przyciskami ) to juz jest spoko nomalnie działa... wiec doszłem do wniosku ze coś jest z tym modułem:(( ale co ma moduł do tego?? płyta wygląda na całą i sciezki sa całe :( a najgorsze jest to ze to sie stało z dnia nadzień.. działała a tu nagle nic...........
    bedę wdzieczny za pomoc
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4344493
    shak14
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Jeśli rozmowca Cie nie slyszy to najprawdopodobniej mikrofon do wymiany. Podmien sam mikrofon i zobacz czy wtedy dziala, napisz o efektach.
  • REKLAMA
  • #3 4345074
    furmanek
    Poziom 12  
    no tak bracie ale mikrofon został włozony z dobrego tel i dalej rybka:(((
    nic zero:((
    wymieniałem całe gniazdo nic i sam mikrofon tez nic
    :((
  • REKLAMA
  • #4 4345872
    shak14
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Musisz kombinowac droga elimincji wykluczania zlokalizujesz co jest uszkodzone z tego co piszesz widze ze obie plyty glowne sa sprawne moze to w korpusie tkwi problem i nozki mikrofonu nie dostaja do plyty głownej zycze powodzenia
  • #5 4349073
    furmanek
    Poziom 12  
    no fakt istnieje takie prawdopodobienstwo.... ale raczej to wykluczam:(
    niby wszystko normalnie wygląda i pasuje. alepokombinuje jeszcze i dam znać:((
    dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 4350821
    furmanek
    Poziom 12  
    czy ktoś jeszcze byłby w stanie mi pomuc??? wiem ze od tego są serwisy i punkty naprawy ale w mojej okolicy to chyba tylko sie tak nazywa:(( wątpie zeby mogli pomuc..
  • #7 4365407
    furmanek
    Poziom 12  
    no nic skoro nikt mi nie pomoze
    to konczę temat:(((
    Bless

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 5510, w którym podczas rozmów dzwoniący nie jest słyszany, natomiast użytkownik słyszy rozmówcę normalnie. Wymiana płyty głównej między dwoma egzemplarzami nie rozwiązała problemu, natomiast użycie płyty z modułem muzycznym z uszkodzonymi przyciskami przywróciło prawidłowe działanie. Sugerowano wymianę mikrofonu, jednak mikrofon z działającego telefonu podłączony do uszkodzonego nie rozwiązał problemu. Próbowano także wymiany gniazda mikrofonu bez efektu. Podejrzewa się uszkodzenie modułu muzycznego lub problem z połączeniem mikrofonu z płytą główną, ewentualnie problem mechaniczny w korpusie telefonu, np. złe styki nóżek mikrofonu. Brak jednoznacznej diagnozy, użytkownik planuje dalsze testy, ale nie uzyskał pomocy w serwisach lokalnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA