logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha A-960 – opłacalność naprawy wzmacniacza z przypaloną płytką i brak dźwięku

APe84 04 Paź 2007 18:57 3038 3
REKLAMA
  • #1 4348270
    APe84
    Poziom 2  
    Dostałem prawie za darmo wzmacniacz Yamaha A-960. Problem w tym że nie jest on sprawny. Tzn. włącza się ale nie gra. Znalazłem prawdopodobną przyczynę usterki. W jednym miejscu na płytce w miejscu gdzie wychodzi jakiś kabel widać przypalenie. Czy warto to naprawiać? Jaskie mogą być koszty naprawy?

Poniżej zamieszczam dwa obrazki w nie najlepszej jakości (robione telefonem):
    Yamaha A-960 – opłacalność naprawy wzmacniacza z przypaloną płytką i brak dźwięku

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4348301
    xwaldek1
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Cytat:
    Czy warto to naprawiać? Jaskie mogą być koszty naprawy?

a co jest zepsute , co jest spalone ?.....bo na tym zdjęciu to nic nie widać, więc może zajrzyj , sprawdż , dokonaj pomiarów itd.....a jak nie dasz rady to zanieś do serwisu powiedzą Ci co jest uszkodzone i ile będzie kosztowało
    [/quote]
  • REKLAMA
  • #3 4348388
    APe84
    Poziom 2  
    OK. Jutro go zawiozę do serwisu. Mam nadzieje że uda się go naprawić.
  • #4 4348902
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    Wzmacniacz jest wybrakowany - brak płytki po pierwotnej stronie trafa. Naprawa nie opłacalna - koszt min 200zł.
REKLAMA