logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telestar 9980DWA. Włącza się i wyłącza w kółko.

osimek86 05 Paź 2007 12:51 1832 4
REKLAMA
  • #1 4350360
    osimek86
    Poziom 1  
    Witam!
    Moj telewizor ostatniego wieczoru niestety ale odmowil posluszenstwa. Objawy:
    po wlaczeniu go do kontaktu telwizor "wlacza sie" i wylacza w kolko (ta dioda ktora jest z przodu w kolko sie zabala i gasnie), przy zmianie stanu "puka". Po rozkreceniu okazalo sie ze jak tylko go wlaczam w obrebie miejsca widocznego na zdjeciu ponizej widoczny jest maly dymek, a glosniejszym pukniecia ktore slychac nawet przy skreconym telewizorze towarzyszy ciche "cykanie" tak jakby jaks stycznik sie zalaczal i wylaczal.
    Bez piecznik caly nieprzepalony, niewiem co jeszcze moge opisac - na oko to niewidac zeby cos sie przepalilo,a sprawdzac kazdy element pokolei hmmm...niebardzo mam tyle czasu. chetnei wiec wyslucham waszych rad

Telestar 9980DWA. Włącza się i wyłącza w kółko.

pozdro
    osim
  • REKLAMA
  • #2 4350507
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4350636
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 458
    Jeżeli jak piszesz "dymek" wydobywa się z elementu połączonego z kineskopem (trafopowielacz) to niestety jest on uszkodzony i do natychmiastowej wymiany.
  • REKLAMA
  • #4 4350690
    pankracy 2
    Spec od TV
    Ocena: 62
    Witaj!
    Tradycyjnie zwarcia dostają kondensatory ceramiczne takie zielone lub niebieskie "pastylki " wartości 2200pF/2000V jest ich dwie sztuki , na zdjęcie są ponizej trafopowielacza , w układzie pracują z kolektora tranzystora na radiatorze do masy.
  • #5 4497717
    Paweł27
    Poziom 1  
    Witam.
    Odrazu się przyznam że to nie moja branża więc proszę o wyrozumiałość. Po wymianie "pastylek" tv zastartował na tvp1 bez fonii i z lekko zniekształconym obrazem. Nie reaguje na pilota, tylko parę przycisków na odbiorniku. CO dalej mam zrobić? Czy jestem sam w stanie to zrobić, jeśli nie to dajcie namiary na jakiegoś fachowca ze Szczecina. Dzięki. Pozdrawiam
    Paweł
REKLAMA