logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja Smart Clip - błąd podczas instalacji, jak rozwiązać?

MaciekD24 06 Paź 2007 10:31 1536 10
REKLAMA
  • #1 4352906
    MaciekD24
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Witam,
    Mam nastepujacy porblem przy update smart clip
    Załączniki:
    • Aktualizacja Smart Clip - błąd podczas instalacji, jak rozwiązać? blad_smart2.JPG (37.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4352935
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    witam, tez mam ten problem od 4 aktualizacji ale powiem ci, ze mimo bledu masz zaktulizowana s-card
  • #3 4352959
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    U mnie jest to samo, ale SCard dziala. Nie moge zmienic jezyka w Smart Moto na Polski, pomimo tego ze go wybieram jest dalej Angielski. Robilem juz chyba wszystko, instalowalem Smart Moto na nowo i nic. Ma ktos pomysl?
  • REKLAMA
  • #4 4353047
    MaciekD24
    Poziom 18  
    a u mnie nie dzial mimo ze jest nowy smartclip taki komunikat jest:
    Załączniki:
    • Aktualizacja Smart Clip - błąd podczas instalacji, jak rozwiązać? smart3.JPG (53.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 4353055
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    SCarda widzi Ci normalnie, tylko Smart Clipa Ci nie wykrywa. A podpiety masz wogole?
  • #6 4353060
    MaciekD24
    Poziom 18  
    Tak oczywiscie to jest moj 2 smart poprzedni mi sie zjeb.... kupilem nowy i wlasnie taki problem mam
  • REKLAMA
  • #7 4353065
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    A wczesniej normalnie Ci dzialal? Przed aktualizacja.
  • Pomocny post
    #8 4353068
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    wejdz w zakladke smart-clip i ustaw port na autodetect
  • REKLAMA
  • #9 4353110
    MaciekD24
    Poziom 18  
    I-punk pomoglo, dziekuje za pomoc :D
  • #10 4419179
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Widze że to chyba typowe z tym DONGLE do smarta. mam też ten problem. ale mam pytanie bo wszedem na stronę http://www.boot-loader.com/ i znalazło clip i dongle lecz pisze że suport mam do kwietnia czyli od momentu aktualizacji pół roku. czy to tak ma być? wydawało mi się że jak zakupie dongle to będe miał cały czas.
  • #11 4419196
    MoDerato
    Poziom 17  
    Napiszcie do pomocy technicznej na emaila jaki macie problem z S-Card. Odblokują wam możliwość update. Też tak miałem, tak właśnie zrobiłem dostałem emaila zwrotnego od pomocy technicznej i teraz wszystko jest oki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z aktualizacją oprogramowania Smart Clip, w tym błędy podczas instalacji oraz brak wykrywania urządzenia mimo poprawnego działania S-Card. W jednym przypadku problemem była nieprawidłowa konfiguracja portu, którą rozwiązano ustawiając port na autodetect w zakładce Smart Clip. Inny użytkownik zauważył, że mimo wyboru języka polskiego w Smart Moto, interfejs pozostaje w języku angielskim. Pojawiły się również pytania dotyczące ograniczonego wsparcia dla dongla Smart Clip, który według informacji na stronie producenta ma wsparcie tylko do określonego terminu (np. do kwietnia). Rozwiązaniem w przypadku problemów z aktualizacją S-Card było kontaktowanie się z pomocą techniczną, która odblokowuje możliwość aktualizacji. Wskazuje to na konieczność ręcznego odblokowania aktualizacji przez wsparcie techniczne producenta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA