logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony TA-VE610 – brak reakcji przycisków na panelu, pilot działa poprawnie

lukas268 08 Paź 2007 10:22 2028 6
REKLAMA
  • #1 4358653
    lukas268
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Wzmacniacz Sony TA-VE610 mam problem z tym wzmacniaczem mianowicie działa w nim wszystko jak powinno poza jednym chodzi o sterowanie, z pilota działa ok wszystkie funkcje działają prawidłowo ale z przycisków na wzmacniaczu nic niedziała nic się nieda przełączać żadnych funkcji włączyć lub wyłączyć przypomne że z pilota działa wszystko ok.
    Może ktoś już się spotkał z taką usterką i może coś na ten temat powiedzieć co się mogło stać z nim zależy mi żeby to zrobić ponieważ są na nim przyciski których niema na pilocie i niemam dostępu do wszystkich funkcji które ma ten wzmacniacz.
  • REKLAMA
  • #2 4361405
    lukas268
    Poziom 11  
    Ponawiam pytanie może ktoś spotkał sie z taką usterką w innym sprzęcie np. w wieży klawiatura lokalna niedziała a sterowanie z pilota działa, bede wdzięczny za każdą pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 4362544
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 770
    A schemat masz?
  • REKLAMA
  • #4 4363727
    lukas268
    Poziom 11  
    Mam do niego schemat z kompletną dokumentacją ale nie na komputerze nietsety schemat już dawno na giełdzie kupiłem a w formacie PDF nieposiadam schematu.
  • REKLAMA
  • #5 4364184
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 770
    No to już połowa sukcesu, sprawdź na początek połączenie płyty SW z płytą DISPLAY, gniazda CNP103 i CNS103. Jeżeli te połączenie będzie dobre i zanim zrobisz pomiary na IC103, pin 31, 32, 33 (patrz schemat) warto sprawdźić w instrukcji obsługi czy przypadkiem nie ma takiej opcji jak odłączenie klawiatury z poziomu użytkownika - bo może tu jest problem.
  • #6 4364548
    lukas268
    Poziom 11  
    Właśnie taką posiadam sprawdzałem ale z angielskim nienajlepiej jak byś mógł ją zobaczyć i napisać czy niema bo nienajlepiej rozumie >>> http://pdf.crse.com/manuals/3861069111.pdf <<< to jest do niego instrukcja.
  • #7 4367133
    lukas268
    Poziom 11  
    Wyczytałem na forum że to może być przyczyna switchy ale nie jestem pewny co do tego boo przeciez sterowanie z pilota też by niedziałało.
    Narazie wzmacniacz mam złozony bo go używam i bardzo dużo kabli jest do odpinania w nim i chciałbym najpierw sprawdzić czy blokada w nim jest jakaś włączona instrukcje podałem wyżej bede wdzieczny za pomoc w znależieniu w instrukcji tej funkcji jeżeli taka jest.

Podsumowanie tematu

✨ Wzmacniacz Sony TA-VE610 działa poprawnie z pilotem, jednak przyciski na panelu urządzenia nie reagują, co uniemożliwia dostęp do niektórych funkcji niedostępnych z pilota. Problem może dotyczyć połączenia płyty SW z płytą DISPLAY, zwłaszcza złączy CNP103 i CNS103. Zalecane jest sprawdzenie tych połączeń oraz pomiar sygnałów na pinach 31, 32, 33 układu IC103 zgodnie ze schematem. Warto również zweryfikować w instrukcji obsługi, czy nie istnieje funkcja blokady klawiatury lokalnej, która mogłaby powodować brak reakcji przycisków. Schemat i dokumentacja techniczna są dostępne, jednak w formie papierowej, a instrukcja obsługi w języku angielskim jest dostępna online. Użytkownik wyklucza uszkodzenie switchy, ponieważ pilot działa prawidłowo, a wzmacniacz jest aktualnie złożony i używany, co utrudnia rozłączanie kabli do testów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA