logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola W205 - Błąd flaszowania Acerfleszerem na 42%, sprawdź kabel/baterię

Noruch 08 Paź 2007 17:35 1676 8
REKLAMA
  • #1 4359656
    Noruch
    Poziom 14  
    Witam!
    Podczas flaschownia w205 Acerfleszerem na 42% wyskakuje mi komunikat: Blad odpowiedzi telefonu, sprawdz kabel/baterie !

Dodam ze tel nie byl flashowany DmToolem!

Kolega Cinekk (autor prog.)w jednym z postow napisal "Niestety ale ani AcerFleszer ani żaden inny program a nawet to co mają w serwisach na lvl3 motoroli tego nie postawi" w moim przypadku tel nie jest po DMT

Wczesniej probowalem wgrac samego langa niestety ten sam blad na 6%

Rom Version: 0x052
    ---------------------------------------------------------
    Synchronizacja...
    [OK]
    Ladowanie certyfikatu do telefonu...
    Ladowanie boot do telefonu...
    Boot zaladowano!
    Sprawdzanie statusu blokady simlock...
    [OK]
    Telefon nie posiada blokady simlock, zapis oprogramowania mozliwy!
    [MAIN]
    D:\BOX-y\AcerFlasher\W205\SW_W208_0.4.67.m01
    Zapis...
    Blad odpowiedzi telefonu, sprawdz kabel/baterie !
    Blad zapisu main! Sprobuj ponownie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4359691
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    jeśli używasz najnowszej wersji, acerflashera to spróbuj zainstalować np wersje 1,7 i wtedy wgrać flasha.
    Puść też telefon kilka razy, na ogół mi wszystkie telefoniki ładnie idą ale jedną sztukę właśnie w205 musiałem flashować kilka razy dopiero za 6-7 razem flash poszedł do końca i telefonik działał.
  • REKLAMA
  • #3 4359749
    Noruch
    Poziom 14  
    Na wersji 1.7 nadal to samo. Teraz juz wysypuje sie na 5%
    Flashuje na kabelu pod com Jutro sprobuje na wirtualnym pod multi-box'em.
  • Pomocny post
    #4 4360418
    GS_Team
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    a kabel jaki masz?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4360953
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Banalne, ale przypomne........bateria, a najlepiej zasilacz, a jak nie to może faktycznie na wirtualnym Comie poleci.
  • Pomocny post
    #6 4361095
    ziko77
    Poziom 23  
    Ocena: 7
    u mnie problemy znikaja przy odpowiednich ustawieniach portu, a ze w lapie nie mam ani jednego com-a, kombinowalem z emulacjami wszystkich boxow jakie mam i wychodzi na jedno: ani extreme, ani jaf box nie emuluja tak stabilnie com-a jak mt-box. czemu tak jest, nie wiem, ale sterowniki sa chyba inaczej napisane.

pozdr.

lukasz
  • Pomocny post
    #7 4361104
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    ziko77 napisał:
    u mnie problemy znikaja przy odpowiednich ustawieniach portu, a ze w lapie nie mam ani jednego com-a, kombinowalem z emulacjami wszystkich boxow jakie mam i wychodzi na jedno: ani extreme, ani jaf box nie emuluja tak stabilnie com-a jak mt-box. czemu tak jest, nie wiem, ale sterowniki sa chyba inaczej napisane.

pozdr.

lukasz

Jest jeszcze ust-pro2 który też tworzy świetne porty COM nie wiem jak jest z NS-pro być może też ok.

A najbardziej polecam kabelek USB z mini jack, świetnie zastępuje COM i program jest pisany oraz testowany z takim kablem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 4361224
    Pecel
    Poziom 19  
    cinekk napisał:
    ziko77 napisał:

pozdr.

lukasz

Jest jeszcze ust-pro2 który też tworzy świetne porty COM nie wiem jak jest z NS-pro być może też ok.

A najbardziej polecam kabelek USB z mini jack, świetnie zastępuje COM i program jest pisany oraz testowany z takim kablem.

Testowalem rowniez z infinity i nspro, dzialaja bez zarzutu.
  • #9 4361559
    Noruch
    Poziom 14  
    Mam laptopa z portem com i kabel tez na com. Sprawdze z emulatorami na nspro , mt-box ,multi-box i wszystkim co bede miec pod reka. Baterie wykluczam poniewaz mam Kabel USB Zasilajacy + TP

Przetestuje wszystkie mozliwosci.

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

Wylaczylem wszystkie programy dzialajace w tle takie jak program anty-wirusowy itp. Zrezygnowalem z zasilania USB . Przeflashowalem tel. na full baterii przez kabel com i poszlo bez problemow!

Dziekuje wszystkim za szybka pomoc.
    Temat zamkniety.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podczas próby flashowania telefonu Motorola W205 programem AcerFlasher pojawia się błąd „Błąd odpowiedzi telefonu, sprawdź kabel/baterię” na 42% lub wcześniej na 6%. Telefon nie był wcześniej flashowany narzędziem DMT. Próby użycia różnych wersji AcerFlasher (np. 1.7) nie rozwiązały problemu. Zalecane jest sprawdzenie kabla oraz zasilania – najlepiej użyć pełnej baterii lub zasilacza zamiast zasilania przez USB. Problemy mogą wynikać z niestabilności portu COM, dlatego warto testować różne emulatory portów COM, takie jak MT-Box, NS-Pro, UST-Pro2 czy Multi-Box. Najbardziej stabilne połączenie zapewnia kabel USB z mini jackiem, dedykowany do komunikacji COM. Po wyłączeniu programów działających w tle (np. antywirusa) i użyciu pełnej baterii flashowanie zakończyło się sukcesem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA