logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola W208 - błąd zapisu MAIN po simlocku, jak naprawić?

McFly123 23 Wrz 2007 22:58 1143 2
REKLAMA
  • #1 4314179
    McFly123
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich :)

Mam problem z Motką W208, opisze co i jak po koleji. Potraktowałem ja DmToolem po simlocku i Motka poszła spać :( Zakupiłem więc AcerFleszera bo chcę ją postawić za wszelką cene i nadal mam problem :(
    Przy próbie wgrania MAIN mam taki komunikat:

Zapis...
    Blad odpowiedzi telefonu, sprawdz kabel/baterie !
    Blad zapisu main! Sprobuj ponownie.

Robie go na emulowanym com-ie przez UFSa, do tego zamiast bateri używam zasilacza.

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdr
  • REKLAMA
  • #2 4314772
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2077
    Wszelkie motki robię kablem na emulacji tak jak Ty póbujesz lub normalnym kablem com. więc może na takim kablu spróbuj. Acerflasher powinin sobie z tym poradzić. Możesz też zapytać użytkownika cinekk (autora programu)
    pozdr
  • #3 4314959
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    McFly123 napisał:
    Witam wszystkich :)

Mam problem z Motką W208, opisze co i jak po koleji. Potraktowałem ja DmToolem po simlocku i Motka poszła spać :( Zakupiłem więc AcerFleszera bo chcę ją postawić za wszelką cene i nadal mam problem :(
    Przy próbie wgrania MAIN mam taki komunikat:

Zapis...
    Blad odpowiedzi telefonu, sprawdz kabel/baterie !
    Blad zapisu main! Sprobuj ponownie.

Robie go na emulowanym com-ie przez UFSa, do tego zamiast bateri używam zasilacza.

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdr

Niestety ale ani AcerFleszer ani żaden inny program a nawet to co mają w serwisach na lvl3 motoroli tego nie postawi.

Przerabiałem ten temat z martwymi motorolami po dmtool'u mają uszkodzone początkowe certyfikaty i niestety ale motorola trochę przesadziła z zabezpieczeniami i wychodzi teraz na to że ubitych softowo telefonów się nie postawi mam nadzieje że seriwsy trochę przycisną firme i dadzą coś "normalnego" do napraw softowych a na dzień dzisiejszy motorola do szuflady i jak klient nie będzie korzystał z radia to aby było taniej w obudowę tej W208'ki włóż płytę od jakiejś W205 (są identyczne poza układem od radia)
REKLAMA