logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z włączaniem laptopa Compaq presario v1000

robertooo78 09 Paź 2007 20:45 2339 4
REKLAMA
  • #1 4363512
    robertooo78
    Poziom 2  
    Witam
    Mój laptop compaq presario v1000 (seria compaq HP nx5000) ostatnio ma problemy z uruchamianiem się. Raz się włącza a raz nie. Po prostu po wciśnięciu przycisku włączania zaczyna kręcić wiatrakiem dokładnie 2 sekundy i koniec... wyłącza się. Przed wyłączeniem mignie tylko raz kontrolka ładowania baterii i gaśnie. Czasami muszę czekać pół dnia żeby łaskawie nadszedł moment że zechce się uruchomić. Jak już ruszy to chodzi bez problemu choćby i dwa dni. Wymieniłem już baterię, zasilacz i nic to nie dało... Sprzęt jest w dobrym stanie więc szkoda mi się go pozbywać. Może ktoś będzie wiedział gdzie szukać przyczyny tych problemów???
    z góry bardzo dziękuję
    robert
  • REKLAMA
  • #2 4837103
    sq5ebo
    Poziom 12  
    Mam dokładnie taki sam objaw jak kolega w laptopie NX5000.Z tego co dowiedziałem się w serwisie, jest to problem na płycie głównej....Jeśli ktoś wie coś więcej, to proszę o informacje.Podejrzewam ,że może to być któryś elektrolit w zasilaniu...,ale nie jestem pewien.Może ktoś z kolegów juz to rozpracował.Proszę o pomoc !
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5074455
    JacekRusi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    witam mam taki sam problem tylko troszkę już rozgryzłem jak odłączyłem matryce i podłączyłem monitor to notebook sie odpalił ale teraz potrzebuje informacji czy można sprawdzić jakoś matryce notebooka czy jest ona sprawna bo ja przyznam sie ze dostałem od kogoś tego notebooka i ten notebook był grzebany ale ktoś nie mógł sobie z nim poradzić i mianowicie są ułamane dwa ząbki na złączce z matrycą i nie wiem czy jak to wymienię czy to coś da rade bo nie wiem co jest z matrycą nie widać żadnych pęknięć
  • #5 5346425
    sq5ebo
    Poziom 12  
    Dopiero teraz rozkręciłem komputer i lutownicą HOT AIR z użyciem topnika przygrzałem układ MAX1987. To było to :-) teraz laptop już działa bez zastrzeżeń... Wielkie dzięki z poradę.
    Przed lutowaniem widać było lekko zmatowioną cynę na tym układzie w porównaniu do innych na środku płyty.
REKLAMA