logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE k800i - brak dźwięku w głośniku rozmów, zestaw słuchawkowy działa

rafalmrozik 10 Paź 2007 00:11 4801 12
REKLAMA
  • #1 4364404
    rafalmrozik
    Poziom 11  
    witam miał ktoś może podobny problem nie działa głośnik rozmów głośnik sprawny na 100% podkładany był nowy ale to samo , pod zest słuchawkowym wszytsko słychać , spotkał sie ktoś z jakąś solucją na to??? pzdr.
  • REKLAMA
  • #2 4364411
    ubik
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    proponuje serwisówke w dłoń i posprawdza przejścia a może styki zaśniedziałe
    pozdrawiam
  • #3 4364435
    rafalmrozik
    Poziom 11  
    styki ok ,płyta główna idealna predzej bym stawiał na jakąś przerwe na płycie w najgorszym przypadku rozwarstwienie płytki.
  • REKLAMA
  • #4 4364442
    ubik
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    no a serwisówke masz ?? jak tak to patrz przejścia jak nie to ci wyśle jutro, nie miałem takiego problemu ale warto sprawdzic
  • REKLAMA
  • #5 4364603
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Albo styki nie łaczą. Coraz częściej się to zdarza w SE.
  • #6 5145571
    mack23
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    pytanie do autora tematu: jak skończyła sie ta sprawa? mam identyczny problem
  • #7 5145653
    Fyszo
    Poziom 37  
    Sprawdź przejścia cewek tuż przy padach głośniczka. No i czyszczenie padów i wymiana głośnika na sam początek.
  • #8 5145772
    jacekmarus
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    jest tak jak pisze Fyszo, najprawdopodobniej brak styków, bardzo czesta usterka w tym modelu
  • #9 5146122
    mack23
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    ok, a gdzie znajdę instrukcje deasemblacji tego fona? nie chciałbym niczego połamać bo jeszcze nigdy takiego nie rozkręcałem

Ok nie trzeba, juz znalazłem (google prawde ci powie:) )
    http://www.formymobile.co.uk/Dismantle/k800disassembly.htm

Dodano po 3 [godziny] 59 [minuty]:

już naprawione :) nie łączyły styki od głośniczka. dzięki za pomoc
  • #10 8084197
    Un4rm3D
    Poziom 2  
    Też mam problem z głośnikiem rozmów z tym że.... przy zdjętej osłonie anteny hula. Założę osłonę i już nie (słychać tak bardzo bardzo cicho).

Jakieś pomysły? :cry:
  • REKLAMA
  • #11 8084804
    morgan_exe
    Spec od GSM
    podmieniales na inny? Jezeli tak to dobrze nie kontaktuje lub duza rezystancja przejscia w torze glosniczka sie robi w plycie.
  • #12 8090607
    Un4rm3D
    Poziom 2  
    Nic nie było wymieniane. Wszystko jak fabryka dała.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku dźwięku w głośniku rozmów w telefonie Sony Ericsson K800i, mimo że zestaw słuchawkowy działa poprawnie. Głośnik rozmów jest sprawny, a wymiana na nowy nie rozwiązała problemu. Przyczyną najczęściej są uszkodzone lub zabrudzone styki łączące głośnik z płytą główną, ewentualnie przerwy lub rozwarstwienia na płytce drukowanej. Zalecane jest sprawdzenie przejść i styków, czyszczenie padów oraz dokładna inspekcja cewek przy padach głośniczka. W jednym przypadku problem został rozwiązany przez oczyszczenie i poprawienie styków głośnika. Dodatkowo pojawił się problem z głośnikiem działającym tylko przy zdjętej osłonie anteny, co może wskazywać na problemy z rezystancją przejścia w torze głośniczka na płycie. Instrukcje demontażu modelu K800i dostępne są online, co ułatwia samodzielną naprawę.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA