Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt heidelberg cd51

DJADAMO 10 Paź 2007 19:41 2702 5
  • #1 10 Paź 2007 19:41
    DJADAMO
    Poziom 12  

    Witam wsszystkich.Mam problem ztym radyjkiem objaw jest taki że po podłączeniu zasilania radio resetuje się.Włącza na 1s i gasnie i tak cały czas.Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

    0 5
  • #2 11 Paź 2007 10:42
    djlj24
    Spec od car audio

    Tak chyba kończą te radia. Bo już widziałem kilkanaście tak samo zachowujących się sztuk.

    0
  • #3 17 Sie 2008 14:04
    DJADAMO
    Poziom 12  

    Własnie mam taki sam problem ztym radyjkiem.właczy sie na chwile i gasnie i tak naokrągło czy przyczyną mogą byc zimne luty na płycie?kilka punktów znalazłem i przelutowałem ale dalej nic prosze o jakąs podpowiedz gdzie co i jak pomierzyc zeby do czegoś dojść.

    0
  • #4 17 Sie 2008 15:57
    ikar55
    Spec od car audio

    Nierzadkie zachowanie w tych modelach. Jak dotychczas najskuteczniejszą metodą lokalizacji usterki okazywała się metoda termiczna. Jak już posprawdzasz wszystko, to (w ostateczności) spróbuj podłożenia wsadu eepromu.

    0
  • #5 17 Sie 2008 16:39
    djlj24
    Spec od car audio

    Ja stawiam na przelotki - w ramach poszukiwań w jednym z egzeplarzy zostały podstawione wszystkie układy i nic to nie zmieniło. Raczej nie jest to wina pamięci, takie przypuszczenie też zostało sprawdzone.

    0
  • #6 01 Wrz 2008 19:24
    artiee
    Poziom 11  

    Mam te same objawy, powyłączałem wszystkie opcje (wszystko w ustawieniach na OFF) i niedogodności znikły. Dokładnie nie wiem która z nich to powoduje bo nie miałem czasu sprawdzić.

    0
  Szukaj w 5mln produktów