logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak narysować charakterystykę diody krzemowej dla 300K i 450K?

Shel 11 Paź 2007 07:54 7794 3
REKLAMA
  • #1 4367708
    Shel
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Witam, mam jeszcze jeden problem, tzn. nie wiem, a raczej nie potrafie narysować charakterystyki diody krzemowej w zależności od temperatury: 300K i 450K?
  • REKLAMA
  • #2 4367960
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    Witam,
    Shel napisał:
    Witam, mam jeszcze jeden problem, tzn. nie wiem, a raczej nie potrafie narysować charakterystyki diody krzemowej w zależności od temperatury: 300K i 450K?

chłopie gdzieś Ty wychował się?... wszystko Tobie trzeba nicznym "kawę na ławę" stawiać... :cry:
    Dyskutowalismny już o wzorze Shocley'a TAM i narysowałem Tobie coś TAM.
    Pomyśl choć trochę samodzielnie jak taką rodzinę charakterystyk złącza P-N, czyli diody w kierunku przewodzenia wyznaczyć.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4368147
    Shel
    Poziom 27  
    @Quarz - nie denerwuj się, młodej daty nie jestem, a wszystko co w szkole było jakoś wypłyneło, a co do kawy i ławy, to poprostu lubie znać konkretną odpowiedz bez domysłów ponieważ, właśnie przez te domysły czasem wychodzą nieporozumienia

Dodano po 1 [godziny]:

dodam, że chodzi mi poprostu o schemat ideowy, nie jakies dokładne wykresy
  • #4 4409391
    Shel
    Poziom 27  
    dla zainteresowanych dodaje wykresy ojakie mi chodziło w tym temacie, ponieważ kolega Quarz lubi teoretyzować i zmusza to do poszukiwań, co w moim wypadku zajeło troche czasu, a przez co zabrakło czasu na coś innego dlatego umieszczam tu wykresy złącza pn w zależności od temperatu.
    Jak narysować charakterystykę diody krzemowej dla 300K i 450K?
REKLAMA