Witam! Mam drobny problem z debuggowaniem za pomoca zestawu z tematu przez jtag-a. Niby rusza debuggowanie ale sie sypie. Takze prosilbym, jak ktos tego uzywa, o swoje rozwiazania. Od razu sie spytam jak ustawic w configu pole "working area" bo przewaznie w polu tym jest adres RAM-u, czy moge tam wpisac ROM-a. I tylko mozliwe jest debuggowanie z RAM-u bo nie bardzo kumam. Program mam wbity do ROM-a tez przez OpenOCD proc at91sam7. Stad se pobralem przykladzik troche go zmodyfiowalem http://gandalf.arubi.uni-kl.de/avr_projects/arm_projects/openocd_intro/index.html
Jak jest z tymi breakpointami software-owymi i hardware-owymi ile mozna ich natrzaskac. Wczesniej do debugowania za serwer robil program armserver i sie dobrze sprawowal, zmiane wymusil mi fakt zastosowania LPC procka. Dlategoz na razie mecze SAM-a.
Pozdro
Jak jest z tymi breakpointami software-owymi i hardware-owymi ile mozna ich natrzaskac. Wczesniej do debugowania za serwer robil program armserver i sie dobrze sprawowal, zmiane wymusil mi fakt zastosowania LPC procka. Dlategoz na razie mecze SAM-a.
Pozdro