Rzecz gustu.Pracuję w serwisie i doświadczenia wiem że są klijenci którzy bardzo żałują zakupu 100hz,takie jest też moje zdanie.Wszystko zależy od upodobań,tak samo jak np. z nasycenie kolorów jedni lubią stonowane drudzy "jak obraz krew zalewa"-piękne kolory

.Jeżeli ktoś stoi przed dylematem co kupić proponuję porównać stojące obok siebie 50i100Hz (oczywiście w podobnej cenie).Obraz w 100ce jest tylko pozornie ładny ponieważ jest "wygładzony" (plastyczny-mało naturalny),tragedia występuje po włączenu redukcji szumu ,obraz wygląda jak "przez zasłonkę"(najczęstrze stwierdzene klijentów)Taka sama sytuacja jak z tv-sat.Wszyscy są pod wrażeniem DVB-czysty obraz,jasne ale sytuacja jw.Nie jestem konserwatystą ,postęp jest oczywisty i naturalny ale jak narazie to wszystko reklamy.100-tka jest droższa od 50-tki,DVB jest droższe od analogu,a koszty produkcji cyfrówki ok. 30% mniejsze
Dociekliwym proponuję porównanie obrazu w zestawach:
Tv 50Hz + Tv-sat analog(firmówka! nie chińszczyzna!)
Tv 100 Hz + DVB
,oraz jakiś program nadawany dualnie tzn. w analogu i cyfrze np TVN.RTL
Proponuje oglądać wieczorem szczególnie starsze produkcje filmowe.
Drugi zestaw jest conajmniej nie do przyjęcia.
Niechcę krytykować nikogo kto cieszy się ogladając swoją "setke"jak wspomniałem to indywidualne upodobania,ale naprawiając 12lat tv i wysłuchując szukających "dziury w całym" klijentów można dotać zboczenia (zawodowego oczywiście

)
Pozdrawiam.