logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zachowanie sygnału DSB-SC w modulatorze czteroćwiartkowym i z przełączaniem

czajnik2 13 Paź 2007 16:39 2464 3
REKLAMA
  • #1 4375021
    czajnik2
    Poziom 2  
    Panowie eskperci,

czy ktos potrafilby mi wytlumaczyc jak bedzie sie zachowyac sygnał (w dziedzinie czasu i czestotliwosci) zmodulowany na wyjsciu:
    a) modulatora czteroćwiatrtkowego
    b) mod. z przełaczaniem wzmocnienia wzmacniacza

Za wszelkie uwagi, madre spostrzeżenia bede b. wdzieczny.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #2 4376362
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    Google Twoim przyjacielem, ZOBACZ.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4377628
    czajnik2
    Poziom 2  
    Quartz dzieki za odpowiedz ale...

te linki nie rozwiazuja mojego problemu. Wchodziłem juz na te stronki wczesniej i wczytywalem sie w kazde słowo wzdłuz i wszerz i naprawde nie widze jak jedna modulacja rózni sie od drugiej. Problem nadal jest aktualny i dosc naglący.

Czy jest tam jakis uczony, co potrafi mi nakreslic rożnice? :)

pozdr
  • #4 4377682
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    czajnik2 napisał:
    Quartz dzieki za odpowiedz ale...

te linki nie rozwiazuja mojego problemu. Wchodziłem juz na te stronki wczesniej i wczytywalem sie w kazde słowo wzdłuz i wszerz i naprawde nie widze jak jedna modulacja rózni sie od drugiej. Problem nadal jest aktualny i dosc naglący.

Czy jest tam jakis uczony, co potrafi mi nakreslic rożnice? :)

tam, to znaczy gdzie?
    Tu natomiast, skoro nie zrozumiałeś nic tam, byłaby to rozmowa (przynajmniej ze mną) niczym przysłowiowego chłopa z obrazem..., skoro nie potrafisz odróżnić rodzaju modulacji od modulatora...
    Widać idziesz "na skróty" i brakuje Tobie sporo podstawowej wiedzy, a to Forum (jak i inne) to nie jest miejsce na pobieranie systematycznych Nauk Podstawowych i to z kilku przedmiotów (Matematyka, Teoria Obwodów Elektrycznych, Podstawy Elektroniki, Układy Elektroniczne).

Pozdrawiam
REKLAMA