logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Jabra BT135 z BlueSoleil do odtwarzania MP3 i użycia jako mikrofon?

mateo-salvadore 15 Paź 2007 12:44 2724 3
REKLAMA
  • #1 4380509
    mateo-salvadore
    Poziom 15  
    Ocena: 58
    Hej!
    Posiadam słuchawkę bluetooth Jabra BT135 i komputer z modułem bluetooth 1.2 soft: ITV BlueSoleil. Jaką zastosować konfigurację, abym w słuchawce słyszał dźwięki MP3 i mógł korzystać z niej jako z mikrofonu??
    BlueSoleil widzi ja jako Headset Service, ale nie mogę uaktywnić BT AV Service...
    Jak zrobić, by słuchawka w pełni funkcjonalnie działała z komputerem?
  • REKLAMA
  • #2 4383380
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    Spróbuj ustawić w 'dźwiękach' jako domyślne urządzenia.
  • REKLAMA
  • #3 4384164
    mateo-salvadore
    Poziom 15  
    Ocena: 58
    próbowałem - nie działa
  • #4 4462552
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Ja przy sofcie Widcomm robię tak:
    - wykrywam słuchawkę, uwierzytelniam PINami,
    - nawiązuję aktywne połączenie komputer-słuchawka,
    - uruchamiam WinAmpa i po kolei: Preferences > Plug-ins > Output > Direct Sounds … > zakładka Devices i tam z rozwijanego menu wybierasz Dźwięk Bluetooth, zatwierdzasz przyciskiem OK, zamykasz okno Preferences i działa bez restartu WinAmpa,
    - w przypadku Windows Media Player v9: Narzędzia > Opcje > zakładka Urządzenia > z okna poniżej wybierasz Głośnik > klikasz na niego dwa razy lub Właściwości > w otwartym oknie z rozwijanego menu wybierasz Dźwięk Bluetooth, zatwierdzasz przyciskiem OK, zamykasz okno Opcje za pomoca OK > zamykasz WMP, uruchamiasz ponownie i działa.

To jest opis dla softu Widcomm. BlueSoleil nie przypadł mi do gustu, ciągle są z nim problemy.
REKLAMA