Witam ponownie, jeżeli chodzi o pamiątkę 27C040 ggrunge to wydaje mi się że jest wielokrotnie kasowalna, to jest właściwie ta sama pamięć co 27C4001, a wiem że da się ją programować wielokrotnie bo kumpel wysyła te pamięci do jakiejś firmy w Warszawie żeby mu je przeprogramowali więc jakoś musi się dać. Jeśli chodzi o objawy to tak: odczyt z pamięci przebiega OK, weryfikacja również, natomiast gdy chcę ją zaprogramować (na 100% jest czysta bo ją kasowarką potraktowałem i test czy jest pusta wypadł OK) to wysypuje się zaraz na początku i wyskakuje komunikat: Error at 0x000000 Chip = 0xFF buffer 0x00. No i teraz najlepsze jest to że podobno zawsze jak się tą pamięć wyskakuje identyczny komunikat, rozmawiałem z paroma kolesiami którzy mają ten sam problem i wszyscy mieli ten sam błąd.
Robewit- jeśli chodzi o sam programator to wydaje mi się że jest OK, inne kostki programuje tylko tego typu nie chce. Zastanawia mnie to co napisałeś, że 00 można zaprogramawać, sprawdziłem, udało się ale jak już wstawię w plik jakąś inną wartość to kapa, sypie się i już a skasowałem to kostkę na 100% bo tak jak napisałem sprawdziłem ją potem na komendzie blank test i jest pusta. Jak macie jakiś pomysł to dajcie znać. Dzięki, pozdrawiam.
PS. Robewit, a próbowałeś może te kości programować?