logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można naprawić uszkodzony LCD w Sony Ericsson K300i po upadku?

gsm_service 15 Paź 2007 22:23 1032 3
REKLAMA
  • #1 4382606
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie!
    Trafił dzisaj do mnie k300i z białym lcd po upadku. Jak zwykle podstawiłem nowego lcd'eka i jest ok. Przypadek niby typowy, ale tak sobie pomyślałem czy tego uszkodzonego lcd nie dałoby się jakoś naprawić. Zdaje sobie sprawe że wymienić jest znacznie prościej i szybciej, alemoże jednak:) "Szkło" nawet nie draśnięte, rozebrałem, elemaenty wyglądają ok, taśma na 100% sprawna. I na tym moja naprawa w zasadzie się zakończyła( stawiam na niewidoczne "oddzielenie się taśmy od lcd). Jestem ciekaw, czy ktoś z Was kiedyś coś takiego naprawił, a jeśli tak to w jaki sposób?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4382627
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Raczej trzeba być profesjonalnym i szybkim nie naprawia się wyświetlaczy tylko wymienia. nigdy nie próbowałem kiedyś bawiłem się z T230 brak podświetlenia jednak teraz niestety niema czasu na takie zabawy
  • REKLAMA
  • #3 4382671
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Rozumiem o co chodzi. Ptyam po prostu z czystej ciekawości. Sądziłem, że może po prostu ktoś kiedyś zlokalizował co najczęściej pada w takich sytuacjach.
  • #4 4383883
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Ja zawsze zalane lcd (z plamami) regeneruje za 50% ceny lcd. Podświetlanie z płytką przerzucam ze zbitego czas ok 2-5min, ja jestem zadowolony i klient zadowolony.
REKLAMA