Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kuchenka mikrofalowa whirpool-iskry

ik26 16 Oct 2007 13:38 4937 6
    ik26
    Level 10  
    kuchenka mikrofalowa whirpool
    Po włączeniu idą iskry z wewnątrz kuchenki z prawej strony z dolu jak jest przykręcona taka tektura czy podobny materiał. po drugim właczeniu to samo i wywala korki. Proszę o poradę co to może być i czy opłaca się naprawa
    rychomuch
    Level 29  
    Witam.

Tekturka to płytka mikowa.

Odkręć płytkę, oczyść ( umyj ) to nadpalenie, usuń papierem ściernym
    nadpalenia również w "okienku". Farbą w spraju przeleć to Coś "zniszczył" 2 razy ( odczekaj aż wyschnie pierwsza warstwa ), wymień płytkę mikową ewentualnie obróć ją jeśli nie jest uszkodzona
    i przykręć. :wink:
    czuczu1910
    Level 12  
    kolego jesli odpowiadasz komus to odpowiadaj do konca bo nie tylko wymiana plytki musi pomoc nalezy jeszcze sprawdzic magnetron no i oczywiscie falowod sprawdzic od srodka jesli cos to papierkiem podzialac i pomalowac

pozdrawiam
    ik26
    Level 10  
    wielkie dzięki za odpowiedz
    ta płytka mikowa (nie miałem pojęcja z jakiego materiału jest zrobiona) była pęknięta a ta powierzchnia blachy za tą płytką to tak jakby był ocynk tak to nie wiem czy to malować no a jeśli to falowód czy magnetron to jak rozpoznać że jast uszkodzony a jeśli tak to jakie koszty wymiany.
    rychomuch
    Level 29  
    Witam.

Do : czczu1910
    Opisuję naprawę z mojej praktyki i nie zdzrzyło się abym nie usunął uszkodzenia opisanego przez ik26 i to bez sprawdzianu magnetronu czy falowodu poprostu oczyścić, pomalować.
    Jednakże ik26 przed malowaniem sprajem zasłoń falowód ( taki kruciec w okienku pod płytką mikową ).

Pozdrawiam
    ik26
    Level 10  
    Pozdrawiam
    Jestem troche zdezorientowany nie wiem sam co mam malować wnętrze kuchenki jest z blachy kajnerowej a za płytką mikową jest ocynk przynajmniej tak to wygląda na oko.
    z góry dzięki za odpowiedz
    ik26
    Level 10  
    Dzięki za wszystkie porady po dokładnym wyczyszczeniu i wymianie płytki mikowej kuchenka działa.Jest to zdobyczna kuchenka szwagra tak więc chłop się ucieszy. Jeszcze jedna prośba jak by ktoś miał instrukcję do tego modelu Whirpool MT 263 to byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam.