logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykonać test point w Siemens M65 przy zdejmowaniu simlocka – co dalej po lokalizacji?

mateusz16-17 16 Paź 2007 16:58 1472 4
REKLAMA
  • #1 4384520
    mateusz16-17
    Poziom 17  
    Chciałem ściągnoć simlocka z M65 i musze zrobić test pointa wiem gdzie znajduje sie ten pukt na płycie tego telefonu (patrz niżej) tylko co dalej??
    Załączniki:
    • Jak wykonać test point w Siemens M65 przy zdejmowaniu simlocka – co dalej po lokalizacji? cx65_cx70_cxv70_m65_me75.jpg (15.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4384532
    woytu89
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    dalej trzeba polaczyc go z masa. pozatym nie musisz nawet rozkrecac telefonu do zdjecia locka, jesli wiesz w jakiej sieci jest zablokowany i masz z tej sieci karte. wystarczy aplikacja java
  • REKLAMA
  • #3 4384556
    mateusz16-17
    Poziom 17  
    simlok jest na ere... a zkąd wziąśc tako aplikacjie jawa?? i czy ten punk mam poloczyc na stałe z masą??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4384656
    woytu89
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    1. Wgrywamy aplikacje java viperGSM do telefonu

2. Odpalamy ja normalnie jak gre i tym programem trzeba wyciagnac HASH i ESN z telefonu. (potrwa to chwilke i telefon moze sie troszke dziwnie zachowywac)

3. podlaczyczamy telefon do kabla, odpalamy papuautils ustawic na odpowiedni port com ktory urzywamy i idziemy do zakladki "kody"

4. Wciskamy przycisk Px65v4 i program powinien zczytac kody, jesli nie zczyta, wpisujemy recznie imei telefonu wczesniej sczytany HASH (bez myslnikow) i ESN (z tym, ze jesli esn nam wykalkuluje np d3f2-h36a to my wpisujemy do programu w ten sposob 6ah3f2d3 bez myslnika od tylu po 2 znaki

5. Po wipisaniu wciskamy przycisk "Oblicz SKEY i BootKEY"

6. Program obliczyl nam teraz SKEY i bKEY (jesli wpiszemy cos zle to program nam niestety nic nie wyliczy wiec trzeba sprawdzic czy dobrze jest wszystko spisane)

7. Teraz musimy wprowadzic tel w tryb serwisowy. Wylaczmy go i wyjmujemy karte, nastepnie wchodzimy na zakladke "ustawienia" i wciskamy przycisk "service mode" i krotko czerwona sluchawke

8. Nastepnie musimy wpisac skey do telefonu. Wracamy na zakladke "kody" i wciskamy "wprowadz SKEY do telefonu"

9. Na koniec zostaje nam wpisanie mapy do telefonu. Po wpisanu SKEY (musi byc wpisany bo inaczej mozna uwalic telefon!!!) wciskamy "freia.log" program bedzie chcial zapisac mape na dysku, anulujemy i po tym program zapyta czy zapisac blok bezposrednio do telefonu. wciskamy "yes" i telefon jest juz rozlockowany
  • #5 4384673
    mateusz16-17
    Poziom 17  
    Dzięki za pomoc ...
REKLAMA