03-usterka urządzenia 3
tylko tyle jest informacji po naciśnięciu info.
Co to za urządzenie?- też jest niewiadomą.
Na dniach wystąpił drugi problem. Nie reaguje na regulacje temp. na elektrozaworze z regulacją przepustowości płynną.Aktualnie ustawiłem elektrozawór ręcznie,ale przydało by się aby jednak był nadal sterowany sterownikiem.
Szkoda, że nie piszesz z jakimi kotłami współpracuje ten sterownik ale cóż. Troszkę poszukać.
Poniżej link do instrukcji montażu i serwisowej kotła vitotronic 100 z sterownikiem Vitotronic 333 - jest tam lista kodów
Witam. Instalacja wygląda następująco:
Piec Viessmann Vitoplex 100 typ SX1 sterowany sterownikiem Vitotronic 100 typ GC1 dodany jest sterownik Vitotronic 050 typ HK1W i sterownik Vitotronic 333 typMW1 sterujący elektrozaworami mieszaczy(Danfuss AMV16) na zaworach trójdrożnych typu VRB3 z którymi aktualnie jest problem.
Sorki za poprzedni post link był do Vitotronic 333 HW2, a ty masz inny.
Troszkę się naszukałem twojej konfiguracji. Niestety materiału prawie nie ma.
Dodaję, załącznik w formacie PDF i konfiguracjami nienstety w języku niemieckim Twoja konfiguracja jest w okolicy strony 36.
Powodzenia!
Vitotronic 333 steruje caloscią rozumie z twojego opisu?Jezeli na nim pojawia sie komunikat o błedzie w urzadzeniu numer 03.To on jest nadzrzedny nad pozostałymi i jest menagerem usterek.Prawdopodobnie Vitotronic 050(ja bym tak zakodował) jest tym urzadzeniem i najlepiej na nim zobacz co za usterka sie pojawia.Nacisnij na nim symbol "grzejnik i kran" razem z "ok" na chwile a potem + lub - i pokaze ci historie błedów i usterek.Przyczyn moze byc wiele w opisywanym przez ciebie wypadku.Czesto sa to uszkodzenia albo braki połaczenia miedzy sterownikami albo brak polaczenie z czujnikami temperatur lub ich uszkodzeniami.