logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykorzystać lampę oscyloskopową TESLA 180QQ86 do budowy oscyloskopu?

marenc 16 Paź 2007 20:50 2315 2
REKLAMA
  • #1 4385428
    marenc
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    Witam, znajomy w ramach oddania niewielkiego długu oddał mi lampę oscyloskopową firmy TESLA o modelu 180QQ86. W internecie nie znalazłem kompletnie żadnych danych i nie znam się na lampach, a chciałbym ją spożytkować do budowy oscyloskopu domowej produkcji.

Prosił bym o jakieś informacje, schematy, porady dotyczące użycia danej lampy lub ewentualnie schematy do lampy "zamiennika" z opisem jak można zastosować tą konkretną lampę.

Lampa posiada 8 pinów w jej końcówce po przeciwnej stronie niż ekran.

Poniżej zamieszczam zdjęcia lampy z różnych perspektyw.
    Załączniki:
    • Jak wykorzystać lampę oscyloskopową TESLA 180QQ86 do budowy oscyloskopu? piny.jpg (2.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wykorzystać lampę oscyloskopową TESLA 180QQ86 do budowy oscyloskopu? nazwa.jpg (3.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wykorzystać lampę oscyloskopową TESLA 180QQ86 do budowy oscyloskopu? bok.jpg (18.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wykorzystać lampę oscyloskopową TESLA 180QQ86 do budowy oscyloskopu? ekran.jpg (20.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4456271
    zweinstein
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    lampa to nie koniec niezbędnych części. Jeśli nie zdobędziesz transformatora WN to nie masz co się na razie zabierać za budowę (bynajmniej takie jest moje zdanie)
  • #3 4457840
    marenc
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    No OK, ale jak nie znam parametrów lampy to jak mogę dobrać trafo? Trafo mogę nawet zrobić sam jak zajdzie taka konieczność...
REKLAMA