logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić bootowanie z płyty CD w BIOSie Asrock X533?

mcmat 17 Paź 2007 19:06 2122 8
REKLAMA
  • #1 4388084
    mcmat
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Chcę zreinstalować Windowsa ale jak wchodzedo BIOSU Wyżej wymienionej lyty to niewiem jak włączyć uruchamianie systemy z plytki cd.(nie mam instrukcji do plyty):(
  • REKLAMA
  • #2 4388119
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Cytat:
    (nie mam instrukcji do plyty)

Szukałeś na stronie producenta?
  • REKLAMA
  • #3 4388127
    mcmat
    Poziom 11  
    Tak,ale jakoś nie moge znaleźć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4388182
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 4388400
    mcmat
    Poziom 11  
    Tak robie ale nic sie nie dziejhe.Dopiero jak ustawie wszystkie 4 punkty na cd/dvd to gdy sie wlancza kom to pod tabelka pisze cos o ready to cdrom czy cos takiego.naciskam klawisz i to sie powtarza bez konaca.PROSZE POMÓŻCIE MI!!!!!!!!!
  • #7 4388806
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4388886
    mcmat
    Poziom 11  
    ok.
    napisze jutro bo teraz juz ide.A co do napedu to mam cd
  • #9 4389028
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    podczas POST wcisnij F10 lub F11 , otworzy sie Boot Menu gdzie bedizesz mogl wybrac naped z ktorego ma byc Boot.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik chce ustawić bootowanie z płyty CD w BIOSie płyty głównej Asrock X533, aby zainstalować system Windows. Problem polega na tym, że mimo ustawienia w BIOSie w sekcji Advanced CMOS Setup > Boot Device Priority napędu CD/DVD jako pierwszego urządzenia startowego, komputer nie uruchamia się z płyty. Po ustawieniu wszystkich czterech pozycji bootowania na CD/DVD pojawia się komunikat o gotowości do bootowania z napędu, jednak proces się powtarza bez końca. Sugerowano sprawdzenie, czy płyta jest bootowalna oraz czy napęd CD jest sprawny. Zalecano także wypróbowanie innej płyty lub innego nośnika CD-ROM. Dodatkowo podano, że podczas POST można użyć klawiszy F10 lub F11, aby wywołać Boot Menu i ręcznie wybrać napęd do uruchomienia systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA