logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie ustawienia kotła miałowego Elster dla optymalnej pracy?

Snup88 17 Paź 2007 19:54 5255 4
REKLAMA
  • #1 4388272
    Snup88
    Poziom 1  
    Witam!
    Jestem od około 3 lat użytkownikiem kotła miałowego c.o. z regulatorem temperatury firmy "Elster". W tym roku był u mnie "fachowiec", który miał sprawdzić czy da się podłączyć u mnie system grzewczy wody z pieca... i rozregulował mi piec. Nie pamiętam jakie były poprzednie ustawienia, i od kilku dni eksperymentuję z nimi - niestety z marnym skutkiem. Chciałbym się więc dowiedzieć jakie są optymalne ustawienia (czas przedmuchu, przerwa przedmuchu, zakres pracy ciągłej, moc dmuchawy), lub z jakich ustawień korzystają inni. Zależało by mi na szybkim odezwie.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 4408178
    skowron_jazda
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam
    Proszę mi napisać jakiej firmy ma pan piec i jaki typ sterownika pan posiada (podejrzewam że posiada pan Tempstera lub Perfekta) to napisze panu jakie powinny być nastawy.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4411856
    agas
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    jeżeli można to i ja bym bardzo prosił o takie parametry posiadam piec defro optima komfort plus a sterownik to st 22.
  • REKLAMA
  • #4 4413700
    skowron_jazda
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Tego sterownika akurat nie znam, znam tylko sterowniki firmy Elster z Wrześni takie jak komfort, tempster. perfekt i luksus
REKLAMA